Laatste wedstrijd Enzo Fernández bij Benfica?

Foto: Laatste wedstrijd Enzo Fernández bij Benfica?

SL Benfica leed gisteren zijn eerste nederlaag onder oefenmeester Roger Schmidt en ging er gelijk vrij hard af tegen Sporting Braga (3-0). Het was mogelijk de laatste wedstrijd van Enzo Fernández in het shirt van de Liga NOS-topclub…

Schmidt zei na afloop van de partij voor de camera van de Portugese tv: “Ik weet niet of het de laatste wedstrijd van Enzo was. Hij is een geweldige speler en laat dat al zien sinds hij bij Benfica is gekomen. Hij is fantastisch, is perfect geïntegreerd bij de club.”

Naar verluidt willen clubs als Chelsea en Liverpool voldoen aan de gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in het contract van de Argentijnse WK-winnaar: “Soms gebeuren er dingen en moeten spelers zelf de beslissing nemen. Door het WK zit hij al in zijn ritme en kan hij direct zijn topniveau halen.”

Pijnlijke nederlaag

Desondanks ging Benfica dus met 3-0 de boot in… “Zij waren frisser en beter vanaf de eerste minuut. Het was voor ons moeilijk ons oude niveau te halen. Diverse spelers waren niet op hun best, dat moet ik accepteren. We hadden een goede week en de sfeer was top, maar het spel bleek anders.”

“We hadden ook niet verwacht dat Braga zo zou spelen”, aldus de voormalige PSV-trainer. “We waren traag in balbezit, schoven de bal teveel opzij en achteruit in plaats van vooruit en waren niet agressief in de duels. We hebben vaak gewonnen dit jaar, maar beseffen nu hoe moeilijk het is dat niveau vast te houden. Het was simpelweg niet goed genoeg.”

Gaat de topclub uit Lissabon van de hemel naar de hel? Is er een crisis op komst? “Er is geen schade. Dit is voetbal, dit kan een keer en dat is normaal. We wisten heus wel dat we niet iedere wedstrijd zouden gaan winnen. We verdienden het dit keer om te verliezen, maar we hebben wel veersterking nodig. We spelen nog in de Champions League, op het hoogste niveau.”

Wint Benfica de Portugese beker?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vertrekt Enzo?

  • Sowieso
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie