‘Kudus heeft drie opties’

Foto: ‘Kudus heeft drie opties’

Mohammed Kudus speelde zich niet alleen in de basis bij Ajax, maar ook in de belangstelling van andere ploegen. De Ghanese aanvallende middenvelder staat volgens journalist Nicolò Schira bij twee ploegen op de verlanglijst deze winter.

Kudus maakte een stormachtige ontwikkeling door toen hij net bij Ajax speelde. De aanvallende middenvelder viel na blessure in een vormdip. Inmiddels is hij daar helemaal uitgekropen en was de Ghanees één van de weinige lichtpunten van het eerste halve voetbaljaar.

De aanvallende middenvelder liet in de zomer al merken dat hij graag een stap wilde maken. Everton was destijds in de markt voor Kudus. Ajax wilde echter niet meewerken aan een vertrek, maar het is de vraag of ze dat nog tegen kunnen houden deze winter.

Ajax en Mohammed Kudus

Volgens Schira staat Kudus in de belangstelling van Machester United en Borussia Dortmund. Bij United kan Kudus herenigd worden met Ten Hag, terwijl er in de Bundesliga een heel andere uitdaging wacht.

De kans dat Dortmund toe kan slaan, lijkt echter groter dan bij United. The Red Devils investeerden al flink in de zomer. Daarnaast wil de eigenaar van de club, de familie Glazer, het meerderheidsbelang in de club verkopen. Daardoor zou er weinig tot geen budget beschikbaar zijn en alleen huurtransfers afgerond kunnen worden.

Kudus heeft uiteraard nog steeds de mogelijkheid om bij Ajax te blijven. De aanvallende middenvelder vertelde voor het WK dat hij graag het seizoen bij Ajax af maakt. Voorlopig lijkt de Ghanees zich ook nog niet druk te hoeven maken om speeltijd in Amsterdam.

Kudus scoort tegen NEC

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Welke optie zou jij kiezen als je Kudus was?

  • Ajax
  • Manchester United
  • Borussia Dortmund
1451+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie