Koploper Schmidt jubelt: “Het was als Ibrahimovic”

Foto: Koploper Schmidt jubelt: “Het was als Ibrahimovic”

PSV stond zondagavond na 79 minuten virtueel nog altijd derde in de Eredivisie, maar een late 1-2 zege op NEC bezorgde het team de koppositie. Trainer Roger Schmidt was uiteindelijk zeer opgelucht.

Carlos Vinícius maakte in extremis de winnende goal. Schmidt bedankte echter vooral aangever Maximiliano Romero. “Het was een fantastische aanval, een fantastische voorzet en een ongelooflijke actie van Maxi. Het was als Ibrahimovic”, zo oordeelde de Duitser voor de camera van ESPN.

“Ik ben zo blij voor hem na zoveel blessureleed. Voor een speler is het altijd zwaar om terug te komen”, zo weet Schmidt. “Ik had hem verteld dat hij voor Kerst moest scoren om toestemming te krijgen naar huis te gaan in Argentinië. Ik heb hem gezegd dat dit ook genoeg is.”

Koploper

PSV mag zich na de zestiende speelronde dus koploper noemen. “We hebben na zestien wedstrijden 37 punten. Dat is veel en daarom is het niet onmogelijk om aan kop te staan. Daarom is het niet zo onverwacht”, zo luidde het oordeel van Schmidt na afloop in Nijmegen.

Schmidt vreesde even dat het ook zijn ploeg niet zou lukken. “Je ziet de concurrenten punten verliezen. Dan lijkt het makkelijk om even punten pakken, maar zo gaat het niet in het voetbal. In de eerste helft was het lastig voor ons om een oplossing te vinden. In de tweede helft deden we het beter. We moesten lang wachten op de goals. Maar we geloofden erin en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen.”

Wedden op PSV? Waag je gokje via bet365!

Gaat Schmidt de titel pakken met PSV?

  • Ja
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie