Koeman voorspelt Champions League-winnaar

Foto: Koeman voorspelt Champions League-winnaar

Ronald Koeman krijgt in ieder geval één Champions League-winnaar terug bij het Nederlands elftal voor de Final Four van de Nations League. Denzel Dumfries (Internazionale) of Nathan Aké (Manchester City) zal zaterdag 10 juni tot Champions League-winnaar worden gekroond. Koeman denkt echter wel te weten wie er gaat winnen.

Koeman ziet City als favoriet

“Voor de Final Four in 2019 hadden we twee winnaars: Van Dijk en Wijnaldum met Liverpool. Iedereen kent mijn relatie met Pep Guardiola, dus… “, waarmee Koeman in gesprek met De Telegraaf City lijkt aan te wijzen als de gedoodverfde winnaar.

Desondanks gunt de Oranje-bondscoach beiden wel de zege. “Voor zowel Denzel als Nathan zou ik het geweldig vinden als ze de Champions League zouden winnen en dat ze speeltijd krijgen. Voor Denzel voorzie ik geen problemen, maar Nathan is nog herstellende van een blessure.”

Aké oogst lof

Vooral over de spectaculaire ontwikkeling van Aké is Koeman erg te spreken. “In mijn eerste periode als bondscoach speelde Nathan trouwens nauwelijks. Wel wist ik dat hij het prima zou invullen als eventuele vervanger van Blind of Van Dijk. Onder Pep heeft Aké zich ontwikkeld tot een Europese topspeler. Zijn aanzien, ook in de selectie, is enorm gestegen. Hij speelt slim, staat positioneel goed, maakt een geweldige groei door aan de bal en pikt af en toe een doelpuntje mee.”

Koeman ziet ook de nodige voordelen in de veelzijdigheid van de linkspoot en hoopt Aké gewoon bij Oranje te kunnen begroeten. “Hij is voor mij linksback, maar kan ook centraal goed uit de voeten. Pep vroeg me in maart voorzichtig te doen met Nathan, maar dat vraag ik hem nu met onze Final Four in het verschiet.”

Wie wint volgens jou de Champions League?

  • Internazionale
  • Manchester City
1644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie