‘KNVB-schande bij Oranje-België’

Foto: ‘KNVB-schande bij Oranje-België’

Het Nederlands elftal nam het afgelopen zondagavond op tegen België in de Johan Cruijff ArenA, waar DJ La Fuente de schone taak had om de toeschouwers warm te maken voor de ‘burenruzie’. Een schandalige keuze, vindt Nico Dijkshoorn.

Hij schrijft in zijn column in Voetbal International namelijk over Oranje: “Dat stond zondagavond, een kwartier voor de wedstrijd, 19-0 achter door het optreden van DJ Knot, ook bekend onder de naam DJ La Fuente. Laat Valentijn Driessen dáár eens stekelig zuigvraagje over stellen aan ceremoniemeester Louis van Gaal.”

De columnist laat de journalist van De Telegraaf meeschrijven: “Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat, onder jouw verantwoordelijkheid, in het stadion van Ajax een DJ uit Eindhoven minuten lang de kans kreeg om de voetbaltempel om te toveren in een varkensstal waar Happy Techno wordt gedraaid? Wie heeft daar ja tegen gezegd en wanneer wordt die ontslagen? Ik heb duizenden mensen tijdens de rust hun handen op hun oren zien drukken. Mijn vraag is eigenlijk: ga jij zelf met DJ La Fuente praten en wil je dan voor straf die knot van zijn hoofd knippen?”

‘KNVB-gekkies’

Dijkshoorn roept op tot ‘wat meer Sparta’: “Tijdens het clublied aan je opa denken die je voor het eerst mee nam naar een voetbalwedstrijd. Tijdens de opwarm-set en de pauze-set van DJ La Fuente is er geen ruimte voor sentiment. Zo zit dat tegenwoordig blijkbaar in de hoofden van de KNVB-gekkies: je moet het publiek trakteren op Teutoonse muziek. Zo voelde het amusement rond de wedstrijd tegen Belgie: als een dronken kermis met muziek waarop je misschien alleen heel prettig kinderen baart.”

TIP: Verdien 3.85 keer je inleg als Oranje gelijkspeelt tegen Senegal op het WK!

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie