Klopp breekt lans voor bekritiseerde Núñez: “Niet te stoppen op dit moment”

Foto: Klopp breekt lans voor bekritiseerde Núñez: “Niet te stoppen op dit moment”

Jürgen Klopp heeft het opgenomen voor zijn spits Darwin Núñez. De Uruguayaans international kreeg voldoende kansen tegen Aston Villa, maar wist het net niet te vinden. De Duitse oefenmeester vond echter dat Núñez erg belangrijk was in het samenspel met zijn teamgenoten.

Klopp, geciteerd door The Guardian, vond het niet zo erg dat zijn aanvaller niet trefzeker was. “Het maken van doelpunten is in het begin niet zo belangrijk. Ik loop al iets langer mee in dit vak, dus dat weet ik. Als je terugkijkt, kun je je niet voorstellen hoeveel grote kansen andere spitsen in het begin misten. Wij zijn volledig kalm.”

Waardevolle Núñez

Daarbij stipte Klopp de rol van Núñez aan bij het doelpunt van Stefan Bajcetic. “Wat ik geweldig vind en wat zo speciaal is aan het derde doelpunt, is dat bijna iedereen geprobeerd zou hebben om die bal binnen te rammen.” De kritiek op zijn spits vindt de Duitse oefenmeester dan ook niet terecht. “Zijn arbeidsethos, de diepte die hij voor ons creëert. Hij is niet te stoppen op dit moment. Er is geen verdediger die hem op snelheid kan bijhouden. Ik ken alle verhalen, dat is prima. Maar hij speelde exceptioneel maandag en wij wonnen met 3-1. Dat telt.”

Scoort Núñez de eerste goal tegen Leicester City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie