Kieft tipt Koeman: “Dit is de beste spits voor Oranje”

Foto: Kieft tipt Koeman: “Dit is de beste spits voor Oranje”

Voor Wim Kieft is het duidelijk wie op het EK in Duitsland in de spits moet staan in het Nederlands Elftal. De voetbalanalist stelt dat bondscoach Ronald Koeman niet meer om Brian Brobbey heen kan. De oud-spits vindt dat de Ajacied de beste papieren heeft, maar weet dat er in de media ook weerstand is voor die keuze.

Brobbey eerste keus van Kieft

Wout Weghorst werd afgelopen zondag gewisseld bij TSG Hoffenheim en maakte de nodige misbaar na zijn wissel. Die beelden werden ook getoond bij Veronica Offside, waarna Kieft op de situatie van de spitspositie in Oranje inging. “Weghorst heeft het gezien zijn kwaliteiten goed gedaan in Oranje, maar in principe wordt Brobbey de nummer één spits, tenzij Koeman daar met Memphis Depay wil gaan spelen. Dat mag je toch wel zeggen, of niet?”

“Dat Brobbey een goede speler is. Dat schijnt een gewaagde uitspraak te zijn tegenwoordig”, vervolgde Kieft al lachend. Voor de oud-international is er geen enkele twijfel mogelijk wie momenteel de beste spits is. “Brobbey is completer dan Wout Weghorst. Gisteren tegen sc Heerenveen was het ook niet de beste wedstrijd van Brobbey – je bent als spits ook altijd afhankelijk van het team – maar als je ziet hoe hij die bal in de diepte vraagt, met zijn buitenkant rechts aanneemt en goed teruglegt…” Daaruit kwam een kans voor Kristian Hlynsson, die zijn inzet op de lat zag belanden.

Weghorst wel mee naar het EK

Volgens Kieft is Weghorst te beperkt voor de spitspositie. “Zo in de diepte kun je Brobbey gebruiken, maar dat kan met Weghorst natuurlijk niet. Als je gaat kijken: wie is momenteel de beste spits om in het Nederlands elftal te spelen? Dan is het Brobbey.” Andy van der Meijde pareerde enigszins de kritiek van Kieft. “We hebben een speler als Weghorst nodig toch? Die kan toch altijd wat extra’s brengen?” Daar kon Kieft zich nog wel in vinden. “Ja, je kunt hem erbij houden.”

Wie is de beste spits voor Oranje?

  • Weghorst
  • Depay
  • Brobbey
1200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie