Kickbokser Manhoef zal Jong Oranje beschermen: “Ze hoeven niet bang te zijn”

Foto: Kickbokser Manhoef zal Jong Oranje beschermen: “Ze hoeven niet bang te zijn”

De jeugdinternationals van Jong Oranje hoeven met Melvin Manhoef in hun team niet bang te zijn wanneer ze een opstootje hebben met de tegenstander. De kickboksende voetballer, zoon van MMA-kampioen Melvin Manhoef, zal ze beschermen als dat nodig is. De grensrechter van de interland tegen Gibraltar (1-0) kon wél beter maken dat-ie wegkwam.

Manhoef zal Jong Oranje beschermen, Van Bommel baalt van zichzelf | SN Mixed Zone

SoccerNews: 1-0 tegen Gibraltar. Ik had wel iets meer doelpunten verwacht. Waarom lukte dat niet?
Million Manhoef: “Ik had het ook verwacht. Ik denk dat we veel kansen hebben gecreëerd, alleen niet afgemaakt. Geen idee waar het aan ligt. We hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste. En iedereen is fit gebleven. Dus op naar Zweden en daar wel doelpunten maken.”

Je was lekker aan het dribbelen. Had die verdediger aan het eind pas door dat je linksbenig bent?
“De verdediger liet me de hele tijd naar binnen gaan, inderdaad. Ik probeerde zoveel mogelijk te creëren, voorzetten geven, passen, schieten. Maar geen goal of assists, dus dat is jammer. Volgende keer beter.”

Dit zijn wel de wedstrijden waarin je normaal gesproken een doelpuntje mee kunt pikken.
“Ik hoop altijd te scoren. Als ik mijn doelpunt tegen Zweden maak, vind ik het ook goed, hoor.”

Het lijkt me trouwens wel fijn om jou als teamgenoot te hebben.
“Hoezo?”

Nou, als je een opstootje hebt, kom jij er ff in met een beuk, een lowkick of een klap in zijn gezicht.
“Ik zal altijd mijn team backen natuurlijk, dus ze hoeven zich geen zorgen te maken, nee.”

Ik dacht even dat je die grensrechter aan zou vallen, want die gaf jou geen corner en floot daarna voor buitenspel. Daar was jij het niet helemaal mee eens.
“Nee, volgens mij was het geen buitenspel. Hij was een beetje aan het slapen, denk ik. Wel vervelend, maar dat heb je soms.”

Weet hij dat je Manhoef heet? Anders moet hij nog oppassen als hij straks het stadion verlaat.
“Ik denk niet dat hij het weet, haha. Misschien moet je het hem zeggen.”

Ik ga hem even waarschuwen zo… Verder: jij was aanwezig bij het EK afgelopen zomer, maar je hebt daar niet veel gespeeld. Heb je het gevoel dat je nu belangrijker begint te worden bij Jong Oranje?

“Ja, ik denk het wel. Ik speel meer dan eerst. Bij het EK kwam ik er net bij. Dat was al een team dat in twee jaar gevormd was. Nu maak ik het vanaf het begin mee. Dat is ook mooi. Ik hoop naar de eindronde in 2025 te gaan en belangrijk te zijn voor het team.”

Jij bent een van de oudsten van deze lichting. Is dat een voordeel?
“Ja, omdat ik ben geboren op 3 januari. Bij het vorige EK was ik de jongste en drie maanden later ben ik de oudste in de groep. Dat is leuk en misschien een voordeel, omdat ik wat meer ervaring heb. Dat helpt altijd.”

Merk je dat er een nieuw plan is onder de nieuwe bondscoach Michael Reiziger?
“Elke trainer heeft een andere visie, natuurlijk. We hebben een plan en dat proberen we uit te voeren. Het gaat goed, we hebben alles gewonnen en nul tegendoelpunten gekregen. Alleen hadden we vandaag iets meer moeten scoren. De kansen creëren we wel, dus ik denk dat het goed gaat.”

Bij Vitesse is de trainer net vertrokken en jullie staan laatste. Is het lekker om daar even een pauze van te hebben?
“Het is soms fijn om ergens anders een nieuwe energie te ervaren. Het is altijd leuk om je land te vertegenwoordigen. Helemaal in de situatie waar we nu in zitten bij Vitesse, is het fijn om er even tussenuit te gaan en met een frisse blik terug te komen.”

Bedankt voor je tijd. Ga je die grensrechter nog opzoeken?
“Nee, ik laat hem deze keer gaan.”

Had Jong Oranje meer moeten scoren?

  • Ja, kom op! Het is Gibraltar.
  • Nee, ze hebben toch gewonnen?
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie