Kane onder druk: Tottenham-exit enige optie

Foto: Kane onder druk: Tottenham-exit enige optie

Harry Kane behoort al jarenlang tot de topspitsen in de Engelse competitie, maar vreemd genoeg heeft hij met Tottenham Hotspur geen enkele prijs achter zijn naam staan. Het past allerminst bij de rijke voetballoopbaan van Kane, die al zijn gehele voetballeven bij de Spurs speelt. Wil hij pas echt in de Engelse geschiedenisboeken belanden, dan zal hij een overstap moeten wagen. Maar gaat dat hem deze zomer lukken?

Tottenham Hotspur en Kane: het is een markante combinatie. Waar de Engelse werkgever bekendstaat als een club die doorgaans in de subtop van de Premier League speelt, heeft de centrumspits alle kwaliteiten in huis om in de top van de wereld te spelen. Kane is niet alleen doelgericht, maar kan ook als aanspeelpunt dienen, is in vrijwel alle gevallen rustig aan de bal en zorgt in de lucht voor veel gevaar bij de tegenstander.

Woensdagavond ging het in de Champions League echter opnieuw mis voor Kane en Tottenham Hotspur. Het leek met AC Milan een tegenstander te hebben geloot waartegen het kans maakte, maar de Spurs bleken in aanvallend opzicht onmachtig tegen de defensieve Italianen. Waar het op bezoek in San Siro met een 1-0 nederlaag naar huis ging, bleef in Londen de brilstand op het scorebord staan. Wederom dus geen goud voor Kane.

Statistieken Kane

Dat het mislopen van de prijzen bij Tottenham Hotspur niet aan Kane ligt, blijkt wel uit de statistieken die hij neerzette. De aanvaller maakte in de zomer van 2012 zijn debuut voor de Engelse club en zette sindsdien prachtige cijfers op zijn naam. Kane speelde in zijn loopbaan in alle competities meer dan 500 wedstrijden, waarin hij bijna 300 doelpunten wist te maken. Alleen in de Premier League kwam hij voorlopig tot ruim 300 duels, waarin hij goed was voor 200 treffers.

Het is daarom niet vreemd dat Tottenham Hotspur zo hard haar best doet om Kane binnen te houden: de spits is dé aorta van het team. Ook in het nationale team bewijst hij keer op keer zijn meerwaarde. Op het Europees kampioenschap van 2020 (gehouden in 2021) was zijn bijdrage van vier doelpunten bijna goed voor de titel, maar destijds zat het goed presterende Frankrijk zijn eerste prijs uit zijn loopbaan in de weg. Het is ongetwijfeld zijn pijnlijkste moment uit zijn carrière.

Vertrekwens

Al seizoenenlang klinken dan ook geluiden dat Kane zijn langste tijd bij Tottenham Hotspur heeft gehad en het beste bij de club kan vertrekken. De Londenaren zijn echter allerminst van plan om zich daarbij neer te leggen en wezen in 2021 zelfs een bod van Manchester City af van 160 miljoen euro. Het zorgt ervoor dat Bayern München, dat Kane eveneens graag ziet komen, geen perspectief meer ziet om hem te halen. Zo stelde Hoeness: “Hij is een geweldige speler: daar bestaat geen twijfel over. Maar dit soort bedragen zou ik niet betalen.”

Zelf probeerde hij al meermaals om zichzelf los te weken van de club. Twee jaar geleden, toen hij tijdens de London Football Awards de prijs van Speler van de Premier League kreeg toebedeeld, liet hij onder meer weten dat hij ook graag eens een teamprijs won. “Daar zijn we nog niet bepaald mee bezig. Dat is zuur, maar het is wat het is. Hoe trots ik ook ben op deze prijs: ik zou deze zo inruilen voor een prijs met het team”, aldus Kane.

Het bleek achteraf helemaal geen zin te hebben gehad. Waar Chelsea, Manchester United en Manchester City zijn komst allemaal voor zich zagen, was het Tottenham Hotspur dat hem aan zijn contract hield. Aangezien hij nog tot de zomer van 2024 vastligt, betekent het dat hij voorlopig nog in de clubkleuren van Tottenham Hotspur speelt. Daarna lijkt het reëel te zijn dat hij vertrekt, al kwamen begin dit jaar andere berichten naar buiten.

Toekomst bij Spurs

In een exclusief interview van Soccernews met transfergoeroe Gianluca Di Marzio kwam anderhalve maand geleden namelijk aan het licht dat Kane en Tottenham Hotspur inmiddels in gesprek zijn over een contractverlening. Beide partijen zouden zelfs al twee keer met elkaar om de tafel hebben gezeten, waarmee de spits lijkt open te staan voor een langer verblijf bij de club. Hij zou daarbij geld niet vooropstellen, maar uitsluitend het sportieve aspect.

Het is de vraag hoe hij na de uitschakeling in het miljardenbal tegen AC Milan aankijkt tegen de toekomst van Tottenham Hotspur. Hoewel de Spurs al jarenlang dromen van Europees en nationaal succes, lijkt het er namelijk niet op dat de club enige vooruitgang boekt in het bereiken van dat doel. De loopbaan van Kane is logisch genoeg ook niet oneindig, waardoor zijn komende beslissing cruciaal gaat zijn voor de manier waarop we hem later zullen herinneren.

Voormalig topspits Peter Crouch sprak woensdagavond duidelijke woorden toen hij in de Engelse tv-studio stelde: “Het is nu of nooit.” Wanneer Kane in zijn loopbaan nog een of meerdere prijzen omhoog wil houden, dan zal hij komende zomer de clubleiding onder druk moeten zetten. Alleen dan weet hij zijn eigen loopbaan te redden en een beloning te krijgen voor zijn schitterende statistieken. Anders gaat zijn loopbaan helaas als een nachtkaars uit.

Moet Kane bij de Spurs vertrekken?

  • Ja, om zijn loopbaan te redden
  • Nee, hij zit goed bij de club
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
0+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
38+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
166+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
266+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
19+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
59+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
17+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1025+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
349+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
40+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1692+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
64+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
170+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
79+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
1032+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
190+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
113+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
114+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
273+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
88+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie