Juventus en Atalanta zorgen voor spektakelstuk

Foto: Juventus en Atalanta zorgen voor spektakelstuk

Juventus en Atalanta Bergamo hebben zondagavond voor spektakel gezorgd in de Italiaanse Serie A. Na negentig minuten gaf het scorebord van het Allianz Stadium een 3-3 stand aan.

Juventus kreeg vrijdagavond een desastreuze mededeling. De Italiaanse grootmacht werd geconfronteerd met een zware sanctie: vijftien punten aftrek. De Oude Dame tekende nog dezelfde avond beroep aan tegen deze sanctie, maar van een fijne voorbereiding was logischerwijs al geen sprake meer. Europees voetbal hangt immers aan een zijden draadje.

Tot overmaat van ramp werd Juventus vroeg in de wedstrijd ook nog eens op achterstand gezet. Doelman Wojciech Szczesny greep niet lekker in en werd gepasseerd door Ademola Lookman. Met Hans Hateboer en Marten de Roon als basisspelers slaagden de bezoekers er niet in om deze voortreffelijke start door te trekken, aangezien Ángel Di María (strafschop) en Arek Milik nog voor rust een 2-1 stand op het scorebord brachten.

Juventus schoot dramatisch uit de startblokken voor de tweede helft. Binnen acht minuten werd de voorsprong omgezet in een achterstand. De Deen Joakim Maehle had maar een halve minuut nodig om Atalanta langszij te brengen, waarna de bezoekende ploeg opnieuw de leiding nam via Lookman. Ditmaal kopte hij de 2-3 tegen de touwen.

In de 65ste minuut viel de 3-3. Danilo schoot raak na een vrije trap van Di María, die daarmee een boeiend slotstuk inleidde. Ondanks kansen aan weerszijden werd er echter niet meer gescoord. Juventus blijft daardoor steken op de negende plaats (met puntenaftrek), waar Atalanta plek vijf bezet.

Scoreverloop: 0-1 (5′) A. Lookman, 1-1 (25′) A. Di María (strafschop), 2-1 (34′) A. Milik, 2-2 (46′) J. Maehle, 2-3 (53′) A. Lookman, 3-3 (65′) Danilo

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 januari 2023 14:55.

3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie