Jansen ziet AZ-voornemen in de soep lopen: “Komt hard aan”

Foto: Jansen ziet AZ-voornemen in de soep lopen: “Komt hard aan”

Het lukte AZ opnieuw niet om FC Utrecht te verslaan in Alkmaar. Na verlenging strandde het bekeravontuur voor AZ in de achtste finales. Utrecht won met 1-2, wat tot grote teleurstelling leidde bij AZ-trainer Pascal Jansen, die minimaal op de halve finale had gerekend.

Voor de camera’s van ESPN noemde Jansen de nederlaag een klap die aankomt. “Wij hadden ons voorgenomen om minimaal de halve finale te halen. Dan weet je dat je in Utrecht een taaie tegenstander treft.” Daarbij verwees de oefenmeester naar de competitiewedstrijd van anderhalve week geleden (5-5, red.). “Ik vond ons beter voor de dag komen, maar nu is het do or die. Als je deze verliest, lig je uit het toernooi. Dat komt natuurlijk hard aan.”

Goedkope strafschop?

AZ sleepte er in de reguliere tijd ternauwernood nog een verlenging uit, mede dankzij een gegeven strafschop. Jesper Karlsson schoot in eerste instantie mis, maar een paar tellen later zat de bal er alsnog in via de Zweed. “Ik schrok even van de pingel zoals Jesper hem nam, want hij schiet hem altijd feilloos binnen”, stelde Janssen, die het geen cadeautje vond. “Ik denk dat je ook ziet dat de verdediger van Utrecht niet voor de bal gaat. Misschien dat de verdediger in dezen toch iets voorzichtiger moet zijn. Maar goed, zo zitten er wel meer momenten in deze wedstrijden die door de VAR (die ontbrak, red.) misschien anders beoordeeld zouden worden.”

De Alkmaarders kregen ook de nodige standaardsituaties, maar Jansen zag dat zijn ploeg veel te weinig met de corners deed. De oefenmeester zag daarvoor een mogelijke oorzaak. “We trainen er erg veel op, besteden er echt veel aandacht aan. Je weet dat we met Sam (Beukema, red.) een kopper missen, die de bal veel zoekt. Maar als je van de week een corner ziet die Jens (Odgaard, red.) toch eigenlijk wel tussen de palen moet krijgen en vandaag zitten er toch ook wel twee, drie momenten tussen dat we er meer uit moeten halen… Maar ja, hij valt op dit moment nog niet.”

Zie jij Utrecht dit seizoen de beker winnen?

  • Ja, daar geloof ik wel in
  • Nee, dat geloof ik niet
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie