‘Jankende Xavi Simons maakte me gewoon even pissig’

Foto: ‘Jankende Xavi Simons maakte me gewoon even pissig’

Etienne Vaessen heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn woede-uitbarstingen tijdens en na de wedstrijd RKC-PSV. De doelman was woedend op Xavi Simons, nadat die op een goedkope manier in de blessuretijd een strafschop had versierd. Dat leverde uiteindelijk de winnende 1-0 op voor de Eindhovenaren, waardoor Vaessen ook na afloop van het duel woedend voor de camera’s verscheen.

Vaessen vond de gegeven strafschop een ‘lachertje’ en sprak na afloop van een ‘topclubpenalty’ en een regelrechte schande. De RKC-doelman kreeg daarvoor van de KNVB een voorwaardelijke straf, maar spijt zegt Vaessen nog altijd niet te hebben.

In de Showkeepers Podcast vertelt Vaessen snel boos te kunnen worden als hem onrecht wordt aangedaan. “Dat is niet altijd slim, want mijn kleine kijkt ook televisie. Het was misschien overdreven en dat getrek met Simons en Gakpo moet ik misschien niet doen, maar ik sta nog steeds achter mijn woorden.”

Xavi Simons

Volgens de keeper speelde de emotie hem op dat moment parten. “We speelden een topwedstrijd en ik kon voor het eerst de nul houden, nota bene tegen PSV. Dan glipt het door zo’n moment door de vingers.” Vooral Xavi Simons moest het ontgelden bij de keeper, die niet overal even populair is. “Ik zag daar zo’n jankende Xavi Simons op de grond liggen, die nauwelijks wordt geraakt. Dan word ik gewoon even pissig. Dat mensen me soms uitfluiten, boeit me niks. Ik ben wie ik ben.”

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Denk jij dat RKC dit seizoen in het linkerrijtje eindigt of in het rechterrijtje?

  • Linkerrijtje
  • Rechterrijtje
783+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie