Italiaanse media vol lof over Zirkzee: ‘Buitengewoon’

Foto: Italiaanse media vol lof over Zirkzee: ‘Buitengewoon’

Italiaanse media staan vol met complimenten aan Joshua Zirkzee van Bologna. De Nederlander speelde een groot aandeel in de comeback op Internazionale in de Coppa Italia.

‘Joshua is niet alleen fantastisch in de wedstrijd, hij zit ook goed in de groep’

“Zirkzee!”, schreeuwt La Gazetta dello Sport uit. “Hij komt binnen en het is een show: Ibra’s hakje, twee fantastische assists en een Bologna-feest. De Nederlandse hak voor het doelpunt van Beukema is iets dat op foto’s op de muren zal blijven hangen”, schrijft de Italiaanse sportkrant. De late wissel van coach Thiago Motta noemt het dagblad een meesterzet.

Vooral over de assist op Sam Beukema is de krant te spreken: “In de competitie had Zirkzee iedereen al betoverd met een schitterend doelpunt in San Siro. Nu, op het scherpst van de snede, op de rand van de achterlijn met een bal die niet uitging, legde hij de bal terug met zijn hak. Zoals Ibra. Wonderful Joshua.”

Opstijgen

Fantacalcio spreekt van een ‘ongelofelijke wedstrijd’. “Beukema en Ndoye vegen Inter weg, Bologna vliegt naar de kwartfinales van de Italiaanse beker”, begint het online medium. “Bologna staat centraal, maar bovenal stijgt Joshua Zirkzee op. In de tweede verlenging bedenkt hij de assist met de vliegende hak, waarna Beukema arriveert in het midden en om er 1-1 van te maken.”

“Een paar minuten later is Bologna nog steeds super, opnieuw een diepe bal van Zirkzee die Ndoye bedient en een geweldig comeback-doelpunt scoort. Een geweldige prestatie van Thiago Motta’s Bologna, dat San Siro verlaat met kwalificatie op zak”, besluit het medium.

Thiago Motta reageerde bij SkySports Italy op de uitblinkende Zirkzee: “Joshua is niet alleen fantastisch in de wedstrijd, hij zit goed in de groep en moet zo doorgaan. We zijn een groep die leeft van dit soort emoties en we doen het voor onze fans. Voor degenen die hier kwamen om ons te steunen en degenen die in Bologna zijn gebleven: het was een buitengewone overwinning.”

Zirkzee is klaar voor het grote Oranje

  • Ja, zeker weten
  • Nee, nog niet helemaal
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie