“Ik voel me weer voetballer, ik voel me weer mens”

Foto: “Ik voel me weer voetballer, ik voel me weer mens”

Ricardo Kishna maakte gisteren zijn rentree in de wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen (1-1) na liefst 1168 dagen blessureleed. Voor de camera van FOX Sports zegt hij: “Dit is ongelofelijk, het is een dag waarnaar ik zó lang heb uitgekeken.”

Drie jaar geleden scheurde de aanvaller zijn kruisband af in zijn tweede wedstrijd voor ADO. Kishna had al een verleden met knieblessures en werd constant teruggeworpen in zijn revalidatie… Nu kan hij eindelijk weer voetballen: “Ik voel me weer voetballer, ik voel me weer mens. Ik voel me weer zoals eigenlijk normaal voor mij hoort te zijn. Het heeft te lang geduurd, maar ik ben er weer.”

Hij dacht vaak aan stoppen… “Er zijn zeker momenten geweest, waarop ik dacht: waar doe ik het voor? Zeker als ik er bijna was, maar dan weer een terugslag kreeg. Ik ben zo blij dat deze dag er eindelijk op zit. Het is heel speciaal, op het einde komt het dan even los. Als ik nu moet beschrijven hoe ik me voel: ik voel mijn hele lichaam niet meer, zo is het wel. Van vermoeidheid en van opluchting, een combinatie van. Het was natuurlijk super zwaar, het is voor het eerst dat ik dit soort voetbal speel. Het is echt vechten, daar moet je in mee.”

Aan Voetbal International vertelt hij: “Ik heb een dochtertje van vier, die heeft mij nog nooit zien spelen. Het deed me wel wat, maar ik ben vooral blij om terug te zijn. Toen ik vrijdag hoorde dat ik bij de wedstrijdselectie zat, heb ik de film nog wel even afgespeeld. Alle negatieve en positieve momenten kwamen langs. Het is een lange weg geweest, meer dan duizend dagen heb ik niet kunnen spelen. Ik ben altijd hard blijven werken, dit is een beloning. Ik heb me kwetsbaar opgesteld door mijn gevoelens te delen. Ik ben er niet om de wereld te verbeteren, maar als ik ook maar één iemand geholpen heb daarmee is dat mooi.”

Mooi?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
53+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie