“Ik vind het juist erg chique van Ajax”

Foto: “Ik vind het juist erg chique van Ajax”

Jan van Halst heeft Ajax in bescherming genomen aangaande Daley Blind. Er is veel kritiek op de club nu de verdediger transfervrij weg zou mogen, maar dat is volgens de oud-Ajacied niet terecht.

In het Voetbalcafé van Ziggo Sport stelt Van Halst: “Ik vind het juist erg chique van Ajax dat ze Blind transfervrij laten vertrekken.” Het had ook heel anders kunnen gaan… “Dat ze zeggen dat hij een contract heeft, gewoon zijn kop moet houden en moet voetballen. Dan vind ik het wel chique, want hij vertegenwoordigt natuurlijk wel een bepaalde waarde.”

Nederland faalt

Van Halst is wel van mening dat Blind te maken heeft gehad met onevenredige kritiek. “Wij zijn in Nederland niet zo goed om dit soort grote spelers op een voetstuk te plaatsen. Dat zit in onze cultuur”, zo constateert de voetbalanalist. “Blind functioneert dan niet, dat wordt dan opgeblazen en vervolgens wordt hij uitgefloten door zijn eigen supporters. Dat vind ik slecht.”

Van Halst heeft het gevoel dat de rol van vader Danny Blind, die in veel Ajax-functies actief is geweest en mogelijk terugkeert, ‘een rol’ speelt. “Maar in algemene zin wordt het echt tijd dat wij in Nederland dit soort grote spelers iets anders mogen benaderen.”

Blind zou zijn loopbaan kunnen voortzetten bij het Belgische Royal Antwerp FC. Mogelijk zijn er ook nog andere kapers op de kust.

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Valt Ajax hier iets te verwijten?

  • Ja
  • Nee
923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie