“Ik begrijp niet hoe die mensen bij Ajax nog niet in de spiegel kijken”

Foto: “Ik begrijp niet hoe die mensen bij Ajax nog niet in de spiegel kijken”

Nathan van Kooperen heeft geen goed woord over voor een aantal beleidsbepalers bij Ajax. De zaakwaarnemer van onder meer Silvano Vos en Steven Bergwijn ziet de Amsterdammers afdalen sinds het vertrek van Marc Overmars.

Zaakwaarnemer haalt keihard uit naar Ajax-leiding

“Na het vertrek van Marc Overmars was er van bovenaf geen goede organisatie”, zegt Van Kooperen in een interview met Het Parool. “Van de mensen die daarna zijn binnengehaald en er nu nog zitten, ik wil hun namen niet noemen, begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken na wat ze hebben laten gebeuren. Hoe stappen zij in de auto en rijden ze naar Ajax?”

Mislintat

Afgelopen zomer was er natuurlijk veel te doen over het aankoopbeleid van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Op 30 augustus, aan het einde van de transferperiode, schreef Van Kooperen een bericht op X, met als boodschap dat Ajax een koopclub is en geen opleidingsclub meer. “Wij begeleiden Silvano Vos, die uit de eigen jeugd komt. Die ochtend kwam het bericht dat voor zijn positie een nieuwe buitenlandse speler was gekocht, Sivert Mannsverk.”

“Je handelt weleens uit emotie. Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde. Hij heeft trouwens ook goede dingen gedaan, zoals contracten afsluiten met verschillende salarissen voor wel of niet in de Champions League spelen.”

Hechte band met spelen

Van Kooperen loopt al een tijdje mee in de voetballerij, mede omdat zijn vader ook in het vak zit. Hij heeft een sterke band met de spelers die hij begeleidt. “Doordat ik bijvoorbeeld Stevie zo goed ken, hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken en we weten genoeg. Het kan dat ze naar mijn vader gaan voor het ene ding en naar mij voor iets anders. Ik spreek meer hun taal, we hebben dezelfde leeftijd.”

Bizar dat de mensen in de Ajax-directie niet zelf opstappen?

  • Ja, dan snap je het echt niet
  • Nee, ik begrijp dat wel
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie