Ibrahimovic gaat los over Ajax en Koeman

Foto: Ibrahimovic gaat los over Ajax en Koeman

Zlatan Ibrahimovic koestert nog steeds warme herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De legendarische spits, die nog steeds bij AC Milan op de Europese velden te bewonderen is, haalde bij de ESPN-documentaire Ajax 2002/2003 – Rock-‘n-roll in Europa terug op zijn tijd in Amsterdam.

Ibrahimovic en Ajax

Zlatan Ibrahimovic werd door Ajax weggeplukt bij Malmö uit de Zweedse competitie. De inmiddels 41-jarige aanvaller is de Amsterdamers daar nog steeds dankbaar voor. “Zonder deze club was ik niet de speler geweest die ik nu ben. Als ik terug in de tijd kon gaan zou ik iedereen willen bedanken die in mij heeft geloofd.”

Eén man zou Ibrahimovic helemaal in het zonnetje willen zetten. “Ik zou in het bijzonder Leo Beenhakker bedanken, want hij was degene die iets in mij zag. En ik denk niet dat ik hem heb teleurgesteld, want ik ben geworden wat hij in mij zag. Dat is fantastisch.”

Jari Litmanen en Ronald Koeman

De Zweedse superspits kreeg op een gegeven moment gezelschap van een andere voetbalheld uit Scandinavië: Jari Litmanen. “Zijn komst zorgde voor een verandering voor mij bij Ajax. Hij hielp me en gaf mij veel advies. Hij hielp me op het veld door bijvoorbeeld te vertellen hoe ik kon bewegen. Hij is een legende van Ajax.”

Ook Ronald Koeman kreeg een eervolle vermelding van Ibrahimovic. “Hij was voor mij een voorbeeld voor een jonge speler door te laten zien hoe je met jouw lichaam moet omgaan en wat je ervoor kunt doen om fit te blijven.”

Ajax zal altijd een speciale plek in het hart van Ibrahimovic hebben. “De vier jaar die ik bij Ajax speelde hebben het fundament voor mijn carrière gelegd. Ik val daar altijd op terug, want dat is de basis van wie ik vandaag de dag ben.”

FC Utrecht/Sparta Rotterdam
SC Heerenveen/FC Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 juni 2023 19:39.

Keert Ibrahimovic ooit nog terug bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
10025+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie