‘Huntelaar wilde naar Feyenoord’

Soccernews

Scheidend Feyenoord-directeur Chris Woerts heeft een boekje opengedaan over zijn periode bij de Rotterdammers. Zo vertelde hij over het gebrek aan financiële stootkracht bij de Zuid-Hollandse sportvereniging en over een akkoord met Klaas-Jan Huntelaar, die uiteindelijk niet naar de stad met de Euromast vertrok.

Woerts begint op 12 januari aan een avontuur bij het Engelse Sunderland. Over Feyenoord zei hij: “Feyenoord mist financiële slagkracht. Ik weet nog goed dat we in de tijd van technisch directeur Mark Wotte (2004/2005) bezig waren met een grote sanering van de spelersgroep. Er gingen een heleboel spelers uit, maar we zouden er één kopen. De keus was gevallen op Klaas-Jan Huntelaar van sc Heerenveen. Hij had al met alle grote clubs gesproken, maar ging ook met Feyenoord om de tafel. Na een tijdje belde hij ons. De keuze was op Feyenoord gevallen, het verhaal van Wotte had hem het meest aangesproken.”

“Wij naar Heerenveen, daar hoorden wij het bedrag. Maar om dat te kunnen betalen, moesten we eerst Dirk Kuijt zien te verkopen. Anders ging het niet, hadden we gewoon de centen niet. Maar daar ging Huntelaar niet op wachten. Ajax legde hetzelfde bedrag direct op tafel, en dus tekende hij daar. Dat bedoel ik met een gebrek aan slagkracht”, aldus Woerts.

Huntelaar speelde uiteindelijk 96 keer voor de Amsterdammers, waarin hij 72 keer tot scoren kwam. Vermoedelijk maakt hij zondag zijn debuut voor Real Madrid, dat hem voor 27 miljoen euro overkocht van Ajax.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie