Horrorscenario Kaplan: Ajacied loopt zware knieblessure op

Soccernews

Een enorme domper voor Ajacied Ahmetcan Kaplan. De verdediger van de Amsterdammers heeft naar verluidt een scheur in zijn voorste kruisband opgelopen.

Het ging voor Kaplan mis tijdens een training van Jong Turkije. Dat meldt de Turkse bond woensdagavond op hun website. De 19-jarige stopper deed niet actief mee aan het spel, toen hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Inmiddels heeft een medisch onderzoek meer duidelijkheid gegeven over de kwetsuur. De voorste kruisband van zijn knie is niet volledig afgescheurd, maar er zit wel een scheur in.

Inmiddels heeft Kaplan het trainingskamp van de Turkse beloften verlaten. Bij terugkeer in Amsterdam zal hij zeer waarschijnlijk nogmaals onderzocht worden. Jong Turkije, waar Kaplan tot dusver twee interlands voor speelde, wist zich niet voor het EK van volgend jaar te plaatsen.

Debuut

Ajax nam Kaplan in de zomer voor tien miljoen euro over van Trabzonspor. De verdediger zat al meerdere keren bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar maakte zijn debuut nog niet. Dat moment zal hij nog een stuk langer moeten uitstellen, al is het nog niet bekend hoe lang hij uit de roulatie zal liggen. 

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie