“Hij leverde net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey”

Foto: “Hij leverde net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey”

Niet alleen Alfred Schreuder, maar ook directeur Edwin van der Sar had de deur bij Ajax achter zich dicht moeten trekken deze week. Dat stelt journalist Leon ten Voorde in zijn nieuwe column voor de TC Tubantia.

Schreuder kreeg razendsnel na de 1-1 remise tegen FC Volendam te horen dat het finito was. In 45 minuten tijd. “Normaal gesproken doen wij in onze beschaafde cultuur een beetje arrogant over dit soort flitsontslagen. Je kent ze wel: die bestuurders in voetbalbananenrepublieken die vol temperament en furie na een nederlaag de kleedkamer binnenstormen en de trainer er op staande voet uitgooien. Omdat ze bij Ajax graag trendsetter willen zijn, introduceerde de club donderdagavond dit fenomeen ook in het Nederlandse voetbal, al wisten wij – van ver achter Amersfoort – al vanaf dag 1 dat deze trainer ongeschikt was”, schrijft Ten Voorde.

“Van der Sar is van het niveau Bassey, dan weten we het wel”

“Van der Sar leverde voor de camera net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey, maar tegelijkertijd had hij ook iets bijzonders verricht. Hoe had de directeur, die normaal gesproken het liefst wegduikt alsof-ie nog keeper is, dat kunstje daarvoor in 45 minuten geflikt? Allereerst is het al een hele toer om in De Arena snel van boven naar beneden te komen, omdat het daar nou eenmaal traditie is dat boze mensen eerder naar huis gaan als het even tegenzit. En dan kom je dus op de gang bij de kleedkamer, je ziet de trainer die nog dampt van emotie en je vraagt of hij even een minuutje heeft. Nee, niet morgen, maar nu. Maanden verspild en dan moet het opeens na een wedstrijd met stoom en kokend water gebeuren, omdat er zogenaamd geen tijd meer te verliezen is.”

En dus voorspelt Ten Voorde, die een oproep doet voor een Andere Tijden Sport-aflevering over het bliksemontslag van Schreuder, tot slot: “De docu De 45 minuten van Edwin kan niet anders dan een meesterwerk worden. En zijn eigen ondergang.”

Eens met Ten Voorde?

  • Ja
  • Nee
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie