‘Het gedrag van de clubleiding van Ajax is ongekend’

Foto: ‘Het gedrag van de clubleiding van Ajax is ongekend’

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor de huidige beleidsbepalers bij Ajax. De voormalig international vindt het karakteriserend voor het feit dat ‘bijna alles misgaat bij de club’ dat trainer John Heitinga nog altijd geen duidelijkheid heeft gekregen over zijn toekomst.

Kieft ziet ‘Heitinga en hele Ajax-organisatie bungelen’

“Ongelooflijk, zelfs ongekend dat de clubleiding niet kan of wil zeggen of John Heitinga voor de groep blijft staan als hoofdtrainer of dat een nieuwe man wordt aangesteld. Als trainer-coach moet je ook al bezig zijn met het nieuwe seizoen”, opent Kieft zijn column in De Telegraaf. “Geef iedereen in ieder geval duidelijkheid. Nu bungelt Heitinga en de hele Ajax-organisatie. Onbegrijpelijk dat het zo lang moet duren en een totaal brevet van onvermogen voor de Ajax-leiding.”

Kieft zelf ook niet overtuigd van Heitinga

Kieft is zelf overigens ook niet overtuigd van Heitinga. “Overigens heeft Heitinga zich afgelopen maanden niet dusdanig gemanifesteerd als een zwaargewicht dat Ajax niet om hem heen kan als toekomstig hoofdtrainer. Als die veronderstelling leefde, is dat niet terecht gebleken. Heitinga werd bij zijn aanstelling weliswaar opgezadeld met een zieke groep, onevenwichtig samengesteld, toch heeft hij niet kunnen zorgen voor een ommekeer.”

“Het spel bleef plichtmatig, onder de maat, de resultaten zwak en het negatieve sentiment blijft heersen in Amsterdam. Terwijl je mag verwachten dat een nieuwe trainer tenminste iets kan bewerkstelligen wat op een frisse wind duidt. Dat voor Ajax met twee wedstrijden te gaan deelname aan de Conference League dreigt, vertelt het hele verhaal. Bij een club met als doelstelling het bestormen van de Europese top met minimaal overwintering in de Champions League”, aldus Kieft tot slot.

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie