Heitinga ziet basisspeler mogelijk terugkeren in selectie

Foto: Heitinga ziet basisspeler mogelijk terugkeren in selectie

John Heitinga kan aankomende zondag mogelijk weer beschikken over Steven Berghuis, zo meldt het in gesprek met Ajax TV. Het zou de oefenmeester in aanvallend opzicht een extra mogelijkheid bieden.

Terugkeer van Berghuis

De middenvelder annex aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam. Dit voetbaljaar kan hij opnieuw rekenen op een hoop basisplaatsen, maar de voorbije weken stond hij langs de kant met een blessure. In de bekerfinale tegen PSV raakte hij namelijk geblesseerd, waardoor hij tegen AZ, FC Groningen en FC Utrecht niet van de partij was.

Berghuis werkte de afgelopen periode hard aan zijn herstel en slaagde hier uitstekend in. Waar het eerder de verwachting was dat de voetballer dit seizoen niet meer in actie zou komen, staat hij inmiddels weer op het trainingsveld. “Steven heeft een gedeelte meegetraind. Het is afwachten wat de reactie is, maar ik hoop er wel op dat hij zondag kan aansluiten”, vertelt Heitinga.

Dit voetbaljaar was Berghuis opnieuw belangrijk voor zijn team. In de Nederlandse competitie kwam hij dit seizoen 25 keer als basisspeler en driemaal als invaller in actie. Daarin was hij goed voor 9 doelpunten en hetzelfde aantal assists. Mocht hij tegen FC Twente spelen dan is dit voor hem een bijzonder duel. Het is namelijk zijn oude club.

Cruciaal weekend Ajax

Voor Ajax staat er zondag veel op het spel. Bij een zege op FC Twente en een nederlaag van PSV op bezoek bij AZ is het namelijk geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Wanneer de Amsterdammers verliezen en de Alkmaarders winnen dan raakt het de Europa League-plek kwijt en komt het volgend seizoen in de Conference League te spelen.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Is Berghuis bij Ajax een sleutelspeler?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie