Heerenveen gaat voor nieuwe bekerstunt: “Het zal een gevecht worden”

Foto: Heerenveen gaat voor nieuwe bekerstunt: “Het zal een gevecht worden”

Dinsdagavond zorgde Spakenburg in de eerste kwartfinale van het bekertoernooi voor een enorme bekerstunt door FC Utrecht met 1-4 te verslaan. SC Heerenveen hoopt woensdagavond hetzelfde kunststukje te kunnen herhalen. Heerenveen-spelers Thom Haye en Jeffrey Bruma zien kansen om Feyenoord te verslaan.

Geciteerd door De Telegraaf wil Haye niet al te lang stilstaan bij de gevoelige competitienederlaag tegen RKC. “We waren naïef. We verliezen blijkbaar de grip, dat sluipt er toch in. Als je 1-0 voorstaat tegen een ploeg die niets in te brengen heeft, maar wel loert op die counters, dan irriteert het me dat we die eerste goal tegenkrijgen door balverlies. Natuurlijk gaat die er heel gelukkig in. En het is hun eerste schot. Maar dat hebben we zelf over ons afgeroepen. We moeten nu snel weer verder.”

Andere wedstrijd

De middenvelder verwacht een hele andere wedstrijd dan de met 1-2 verloren competitiewedstrijd in Heerenveen. “Het wordt sowieso een andere wedstrijd dan toen. Als je alleen al kijkt naar onze linkerkant, met Osame Sahraoui die voor heel veel dreiging zorgt en Pelle van Amersfoort die weer terug is. Dus, ik heb het gevoel dat we meer stootkracht hebben dan toen in de competitiewedstrijd.”

Haye ziet woensdagavond dan ook mogelijkheden. “Toen sleepten we er trouwens nog bijna een gelijkspel uit. Wat dat betreft hebben we laten zien dat er dingen mogelijk zijn. Ik acht ons niet kansloos.” Ook Bruma denkt dat er wat mogelijk is tegen de koploper van de Eredivisie. “Ik wil gewoon winnen. We hebben zaterdag een tikje opgelopen, daar moeten we ons voor revancheren. Het zal een gevecht worden.”

Denk jij dat de wedstrijd in 90 minuten beslist zal zijn?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, er is een verlenging nodig
  • Nee, het wordt beslist na strafschoppen
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie