Guardiola ziet pijnpunt voor Arsenal: “Wij hebben de ervaring”

Foto: Guardiola ziet pijnpunt voor Arsenal: “Wij hebben de ervaring”

Pep Guardiola weet dat Manchester City geen steken meer mag laten vallen in de Engelse titelrace. De manager prees koploper Arsenal, al had hij ook een waarschuwing in petto voor The Gunners.

“Het is beter om er acht voor te staan, ja”, verwijst Guardiola op een persmoment naar de voorsprong van Arsenal. Donderdagavond speelt City de volgende topper: thuis tegen Tottenham Hotspur. Puntenverlies kan fataal zijn voor The Citizens. “Je kan beter een buffer hebben. Maar wij weten: we mogen geen punt meer laten liggen. Voor ons is het duidelijk. We moeten vanaf nu iedere wedstrijd honderd procent zijn.”

“Beter dan wij”

Guardiola heeft lovende woorden over voor het spel van Arsenal. Voor het eerst in jaren kunnen de hoofdstedelingen City partij bieden. “Ze zijn tot nu toe ook gewoon beter dan wij. Maar er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. Wij hebben de ervaring al. Wij hebben jarenlang met Liverpool deze strijd uitgevochten en al eerder achterstanden goedgemaakt. Die ervaring moeten we gebruiken.”

De vorm is momenteel ver te zoeken bij de ploeg uit Manchester. In de voorbije twee duels wist het maar één keer op doel te schieten, een unicum onder Guardiola. “De reden? Gebrek aan creativiteit op het veld. We waren niet zo goed als normaal. We hebben het moeilijk momenteel. Ik heb de taak om de oorzaak te vinden en het op te lossen.”

Scoort zowel City als Spurs morgen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je Arsenal kampioen worden?

  • Ja, ze gaan het redden
  • Nee, ze storten alsnog in
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie