Guardiola heeft mooie woorden voor Aké: “Hij heeft ons die boost gegeven”

Foto: Guardiola heeft mooie woorden voor Aké: “Hij heeft ons die boost gegeven”

Nathan Aké heeft een belangrijke rol gespeeld in de huidige successen van Manchester City. Dat stelt manager Pep Guardiola, die met zijn ploeg naast de reeds gewonnen landstitel ook nog aast op de FA Cup en Champions League.

Guardiola legt uit waarom hij Aké nodig had

Aké stond zijn mannetje tegen een aantal van de beste vleugelaanvallers ter wereld. “Dat is fundamenteel geweest voor ons. Tegen spelers als Bukayo Saka, Vinícius Júnior of Mohamed Salah heb je échte verdedigers nodig om de onderlinge duels te winnen. Anders hebben ze op het hoogste niveau maar één actie nodig om je voorbij te gaan”, analyseert de succescoach bij Sky Sports.

“Iedereen een stap vooruit gezet”

“En Nathan heeft ons die boost gegeven, die hadden we voorheen niet. Dat is dit jaar de grootste stap geweest in de achterhoede: échte verdedigers die hun duels in de zestien winnen. Dat kan Nathan, zoals Manuel Akanji en Kyle Walker het ook kunnen, en op dat gebied heeft iedereen een stap vooruit gezet”, klinkt het lovend.

Aké is op de weg terug van een hamstringblessure en miste woensdagavond ook het treffen met Brighton & Hove Albion (1-1). De Oranje-international wordt nu klaargestoomd voor de finales tegen Manchester United en Internazionale. Die staan gepland op respectievelijk 3 en 10 juni.

Wint City met 0-2 bij Brentford?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aké echt zó belangrijk?

  • Vind ik ook
  • Beetje overdreven
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie