Groningen komt met statement na bekerdebacle

Foto: Groningen komt met statement na bekerdebacle

FC Groningen is voorlopig niet van plan om Mark-Jan Fledderus weg te sturen. De technisch directeur ligt zwaar onder vuur gezien de sportieve problemen en het uitblijven van nieuwe spelers, maar Wouter Gudde houdt vertrouwen.

Groningen staat vijftiende in de Eredivisie en vloog donderdagavond door toedoen van SV Spakenburg uit de TOTO KNVB Beker. De fans keren zich duidelijk tegen het technische beleid. “Ik snap waar dat vandaan komt, want we hebben versterking nodig, wat nu niet gebeurt”, reageert algemeen directeur Gudde tegenover RTV Noord. “Maar Mark-Jan gaat dat met z’n team wel doen en daar ik heb ik vertrouwen in.”

Gudde begrijpt dat Fledderus het ‘moeilijk’ heeft gezien de toenemende twijfels. “Maar wat wij hier proberen te doen, en ik ook voor hem doe, is er voor hem zijn. Hij moet z’n werk kunnen doen, want het belangrijkste is dat we de club versterken. We maken nu de transferperiode af en gaan daarna evalueren. Hij moet nu de focus hebben, hoe moeilijk dat ook is. Uiteindelijk zijn de supporters daar ook bij gebaat.”

Nieuwe spelers?

Of er versterking in aantocht is? Gudde is duidelijk: “Zonder versterkingen gaat het heel zwaar worden. Liever vandaag dan morgen, maar we kunnen geen spelers gebruiken die de tijd nodig hebben. Wel nieuwelingen die het elftal direct sterker maken, maar dat is een markt waar je snel concurreert met andere clubs.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie