“Groningen degradatiekandidaat nummer één”

Foto: “Groningen degradatiekandidaat nummer één”

FC Groningen is donderdagavond door de 0-1 nederlaag tegen SC Cambuur afgezakt naar plek achttien op de ranglijst. De Trots van het Noorden moet serieus rekening houden met degradatie.

“FC Groningen is kandidaat nummer één om te degraderen”, concludeert RTV Noord-analist Paul Zweverink op Radio Noord. De clubleiding is daar volgens hem schuldig aan. “Ze hebben fout op fout gestapeld, terwijl iedereen heeft gewaarschuwd: dit is gewoon niet goed genoeg.”

“Bij FC Groningen is het laatste jaar zo ongeveer alles fout gegaan”, vervolgt Zweverink. “Ze hebben blunder op blunder gestapeld. Dat culmineert nu in deze situatie. Het enige wat wél goed is gegaan, is geld verdienen. Groningen dreigt de rijkste degradant ooit te worden.”

Gaat er ingegrepen worden?

Volgens Zweverink maakt de Groningen-leiding zich ‘echt belachelijk’ door na Frank Wormuth ook Dennis van der Ree voor de groep weg te houden. Hij wijst naar een andere verantwoordelijke. “Ik vind de positie van Fledderus onhoudbaar bij FC Groningen. Dat is niet omdat ik een hekel aan mensen heb, maar wel op basis van het laatste jaar.”

Volgens de analist is de situatie echt heel zorgelijk. “Buijs heeft gewaarschuwd, Wormuth heeft gewaarschuwd, veel kenners hebben gezegd: dit is niet goed genoeg. Maar op de burelen bij Groningen is maandenlang sprake geweest van ontkenning, minachting en arrogantie. Nu pas is er paniek. Dat is veel te laat. Er is weer te laat ingegrepen.”

Gaat FC Groningen degraderen?

  • Ja
  • Nee
522+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie