Goed nieuws De Ligt in aanloop naar kraker

Foto: Goed nieuws De Ligt in aanloop naar kraker

Matthijs de Ligt lijkt op tijd fit voor de competitiehervatting van Bayern München. De Nederlandse verdediger kampte met een enkelblessure.

Door deze kwetsuur moest De Ligt afgelopen vrijdag nog het oefenduel met Red Bull Salzburg missen. De Bundesliga-topper van komende vrijdag tegen RB Leipzig leek in het geding te komen, maar vandaag kwam er goed nieuws vanuit Beieren. De Oranje-international kon hij groot deel van de groepstraining meedoen. Zo lijkt hij tijdig hersteld van zijn blessure.

Tijdens het 4-4 gelijkspel tegen de Oostenrijkse topclub vormden Dayot Upamecano en Benjamin Pavard het hart van de defensie, iets wat ze tijdens de eerste seizoenshelft ook al enkele keren deden. Daley Blind maakte in het duel zijn officieuze debuut voor Der Rekordmeister, ook hij kan in het centrum uit de voeten. Normaliter is hij de stand-in als linksback van Alphonso Davies. Lucas Hernández is de rest van het seizoen uit de roulatie.

Bundesliga-kraker

Bayern gaat 2023 in als koploper van de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee bedraagt vier punten, terwijl Leipzig zes punten achterstaan. In de Allianz Arena moeten de bezoekers zegevieren om het bovenin weer spannend te maken.

Red Bull Arena Leipzig

Bundesliga

20 januari 2023

20:30

RB Leipzig
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 januari 2023 20:20.

Verwacht je een goede De Ligt in 2023?

  • Zeker wel
  • Nah, vind het vaak tegenvallen
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie