‘Gijp’ tipt Van Gaal: “Rekening mee houden”

Foto: ‘Gijp’ tipt Van Gaal: “Rekening mee houden”

René van der Gijp voelt wel wat voor Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Memphis Depay als basisspelers tegen de Verenigde Staten. Volgens de voetbalanalist moeten zij de voorhoede vormen bij Oranje.

In de voorgaande wedstrijden koos bondscoach Louis van Gaal telkens voor twee aanvallers. Gakpo begon als aanvallende middenvelder, maar stelt Van der Gijp in De Oranjewinter: “Ik zou ze gewoon alle drie opstellen: Gakpo, Bergwijn én Memphis. En op het middenveld twee spelers, twee maar: De Roon en Frenkie de Jong. En dan heb je die vijf daarachter.”

Tafelgenoot Job Knoester wijst erop dat Davy Klaassen een goed WK draait met dito cijfers. Van der Gijp zou de Ajax-middenvelder echter niet opstellen. “Als Bergwijn het goed zou doen, zou ik je gelijk geven”, aldus de oud-voetballer, waarop de advocaat laat weten: “Ik vind Bergwijn gewoon niet goed dit seizoen. Bij Nederland tenminste.”

Memphis-invloed

Van der Gijp denkt dat Bergwijn ‘gewoon’ start tegen de Verenigde Staten: “Het is niet zo handig om te zeggen, maar die Memphis speelt graag met hem samen. Moet je ook wel rekening mee houden, dat is wel degene waar je het echt van moet hebben.”

Overigens verwacht ‘Gijp’ geen makkelijke avond voor Oranje. “We gaan er morgen (zaterdag, red.) wel een hele zware kluif aan krijgen, hoor. Fysiek en zeker op dat middenveld van hen, joh. Daar zijn er een paar die lopen na de wedstrijd naar het hotel. Die gaan niet met de bus en hebben er zin in.”

Wint Oranje met 2-0 van de VS?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie