Gebroeders Gravenberch houden hun hoofd koel: “Gewoon lekker voetballen”

Foto: Gebroeders Gravenberch houden hun hoofd koel: “Gewoon lekker voetballen”

Danzell Gravenberch kent geen rancune richting De Graafschap. De aanvaller van Telstar was vrijdag dichtbij een doelpunt tegen zijn oude club, waar hij schommelde tussen basisspeler en invaller. In IJmuiden heeft hij het vertrouwen en plezier gevonden. Hij maakt zich niet druk over randzaken, zoals het uitlekken van zijn salaris bij zijn vorige werkgever. “Alleen de club, ikzelf en mijn agent weten wat ik verdiende. De rest is niet belangrijk”, vertelt Gravenberch aan SoccerNews.nl.

Interview met Danzell Gravenberch over Telstar, De Graafschap en broertje Ryan

Gravenberch (29 jaar) was vrijdagavond nadrukkelijk op zoek naar een goal tegen De Graafschap. Al na vier minuten keer schoot hij op de paal en later verdween een poging achter zijn standbeen langs in het zijnet. “Het was leuk geweest om te scoren, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik was niet extra getriggerd, maar ik wilde me wel bewijzen. Laten zien dat ik het kan”, aldus Gravenberch. Met een doelpunt kon hij bewijzen dat zijn bijrol in Doetinchem niet terecht was. Zelf was hij daar naar eigen zeggen niet echt mee bezig. “Ik heb daar een goede tijd gehad en we zijn op een goede manier uit elkaar gegaan, hoor. Je probeert altijd via de voordeur weg te gaan.”

Van buitenaf leek het minimaal op een vertrek door een zijdeur. Op de laatste dag van de afgelopen winterse transferperiode liet Gravenberch zijn contract ontbinden. De Graafschap gaf aan dat hij niet per se weg hoefde, maar de speler vertrok naar Cyprus. “Ik kreeg een mooie kans op een mooi eiland. Het verliep het eerste halfjaar perfect, maar daarna begonnen ze met googletrucjes en spookverhalen. Ze kwamen de salarisafspraken niet na en dus keerde ik terug naar Nederland, naar Telstar.”

Zijn periode bij De Graafschap kwam deze maand ineens weer in het nieuws. De Gelderlander wist te melden dat Gravenberch als reservespits zwaar op de begroting drukte en per maand 18.000 euro zou hebben verdiend. Een trap na aan de speler in kwestie? “Ik wil daar niet te veel op ingaan”, reageert Gravenberch. “Als mensen bepaalde dingen naar buiten willen brengen, moeten ze dat doen. Hoe meer ik erover zeg, hoe groter de situatie wordt. Daarmee veroorzaak ik alleen maar problemen. Laten we het erop houden: Alleen de club, ikzelf en mijn agent weten wat ik verdiende. De rest is niet belangrijk.”

Plezier weer terug

Gravenberch heeft inmiddels twaalf clubs achter zijn naam staan en is door de wol geverfd. Randzaken laat hij makkelijk van zich afglijden. “Ik beleef het allemaal rustig. Ik probeer gewoon te genieten van het voetbal. Het blijft een leuke sport, maar er komen veel dingen bij kijken. Er wordt altijd van alles geroepen in de media. Als ik me daar druk om ga maken, ben ik over twee weken nog bezig. Hoe ouder ik word, hoe meer ik leer dat ik me moet focussen op de dingen waar het echt om gaat. Dat is op het veld.”

Bij Telstar heeft het voormalige talent van Ajax het goed naar zijn zin. “Ik hoop snel wat goals te maken, maar verder bevalt het uitstekend. Ik kende een aantal jongens al, zoals Tommie Overtoom en Mitch Apau, met wie ik bij Ajax speelde. Het is leuk om die jaren later weer tegen te komen”, vertelt Gravenberch. “Telstar is een kleinere club dan andere clubs waar ik heb gezeten. De financiën zijn ook niet hetzelfde als bij andere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie, maar je moet niet alleen voor het geld voetballen. Plezier is het allerbelangrijkst. Ik wil minuten maken en veel spelen. Daar was ik echt aan toe.”

Ryan Gravenberch

Ook bij zijn broertje Ryan ziet Danzell Gravenberch dat het plezier terug is. De middenvelder krijgt in Liverpool meer minuten dan bij zijn vorige club Bayern München. “Hij doet het leuk en begint zijn ritme te krijgen. Nu moet hij doorpakken en dan komt het goed. Ik kijk al zijn wedstrijden op televisie.”

En ook rondom zijn jongere broertje ontstond in de zomer commotie. Ryan Gravenberch koos ervoor om kort na zijn transfer naar Engeland twee interlands van Jong Oranje over te slaan. Bondscoach Michael Reiziger riep hem daarom de keer daarna niet op. Ook deze week zit Gravenberch niet bij Jong Oranje, maar de onenigheid is uit de lucht. “Er waren wat meningsverschillen, maar dat is nu opgelost”, vertelt zijn broer. “Ryan zit er nu nog niet bij, maar als hij gewoon doorgaat zoals hij bezig is, komt het vanzelf. Hij moet gewoon zijn ding doen en hopen dat hij weer in beeld komt. Gewoon lekker voetballen, hetzelfde als ik eigenlijk.”

Goede instelling?

  • Ja, niet te druk maken.
  • Nee, randzaken kunnen ook belangrijk zijn.
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie