Flekken durft te dromen: “Dan zou ik sprakeloos zijn”

Foto: Flekken durft te dromen: “Dan zou ik sprakeloos zijn”

Mark Flekken maakt weer deel uit van de voorselectie van Oranje, maar momenteel heeft de doelman wel andere dingen aan zijn hoofd: donderdagavond verdedigt hij namelijk het doel van SC Freiburg in de Europa League-kraker tegen Juventus (aftrap 21:00 uur).

“Als we een prijs veroveren, zou ik sprakeloos zijn. Juist omdat ik weet waar ik vandaan kom”, doelt Flekken in gesprek met Sky Sports op het feit dat hij een echte ‘laatbloeier’ is.

Vorig seizoen was de Limburger al dicht bij eremetaal, toen hij met Freiburg de finale van de Duitse beker haalde. “Helaas hebben we die kans niet benut. Hopelijk komen er meer kansen om onze dromen in vervulling te laten gaan.”

Vertrouwen ondanks vormdip

De goalie baalt van de vorm van Freiburg sinds de WK-break, maar blijft vol vertrouwen. “Als je in dezelfde flow kunnen komen als voor het WK, dan kunnen we er echt van overtuigd zijn dat we dit seizoen iets bijzonders kunnen bereiken. We zullen keihard moeten werken, maar het zou echt heel erg veel betekenen voor iedereen bij deze club.”

Freiburg haalde nooit eerder de laatste zestien van een Europees toernooi en Juventus is niet de minste tegenstander. “Het is een van de grootste clubs ter wereld. Het is nog steeds onze wens om zo ver als mogelijk te komen. Het is zeker een wedstrijd om van te genieten. Het is wat nieuws. Het zal sowieso een hoogtepunt voor de club zijn.”

Allianz Stadium

Europa League Final Stage

9 maart 2023

22:00

Juventus
Freiburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 maart 2023 21:06.

Gaat Freiburg Juventus uitschakelen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie