FIFA stuurt pikante ‘WK-brief’ aan KNVB

Foto: FIFA stuurt pikante ‘WK-brief’ aan KNVB

De voetbalwereld staat misschien wel voor het meest controversiële WK ooit. Er is veel ophef over Qatar als gastland, maar uitgerekend vlak voor de start heeft de FIFA een opvallende brief gestuurd aan de KNVB en de 31 andere deelnemende voetbalbonden.

In de brief aan alle 32 deelnemers schrijft de FIFA: “Laten we ons nu alsjeblieft focussen op het voetbal. We weten dat de voetbalwereld niet in een vacuüm leeft en we zijn ons ervan bewust dat er veel uitdagingen en problemen van politieke aard in de wereld zijn. Maar laat alsjeblieft niet gebeuren dat het voetbal wordt meegesleept in alle ideologische en politieke gevechten die in de wereld bestaan”, zo citeert het Algemeen Dagblad.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

De wereldvoetbalbond vervolgt: “Bij de FIFA proberen we alle meningen en overtuigingen te respecteren, zonder de rest van de wereld morele lessen op te leggen. Eén van de grote krachten van onze wereld is haar diversiteit. En als inclusie iets betekent, dan is het wel respect voor die diversiteit. Geen mens, geen cultuur en geen land is ‘beter’ dan een andere. Dit principe is de basis van wederzijds respect en non-discriminatie en ook een van de kernwaarden van het voetbal. Laten we dat allemaal in gedachten houden en het voetbal centraal stellen.”

Er is veel te doen over de eindronde in Qatar. Volgens verschillende rapporten en mediaberichten is het dramatisch gesteld met de mensenrechten in het land. Verschillende landen, waaronder Nederland, hebben al besloten om actie te voeren tijdens het toernooi. De KNVB gaat de FIFA-brief nog intern bespreken.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Gaat de FIFA hier te ver?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie