FC Twente-icoon Brama kondigt afscheid aan

Foto: FC Twente-icoon Brama kondigt afscheid aan

Wout Brama maakt na het huidige seizoen een einde aan zijn profvoetbalcarrière. Zijn club FC Twente maakte dat dinsdagmiddag bekend via de officiële clubkanalen. De 36-jarige middenvelder ziet het niet zitten om nog een jaar lang weinig speelminuten te maken.

Kampioen met Twente

Brama doorliep de jeugdopleiding van Twente en kroonde zich in zijn actieve carrière ook tot landskampioen met de Tukkers. Twente is echter niet de enige club waarvoor Brama speelde, die ook nog onder contract stond bij PEC Zwolle, FC Utrecht en Central Coast Mariners.

De middenvelder vindt dat de tijd nu is gekomen om te stoppen. “‘Het is mooi geweest”, vertelt Brama op de clubkanalen van Twente. “Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen.”

Mooie terugkeer bij Twente

Volgens Brama zat de beslissing om te stoppen met profvoetbal er al langer aan te komen. “Ik wist dat het einde van mijn voetbalcarrière eraan zat te komen. Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Is het een aderlating voor Twente dat Brama stopt?

  • Ja, die had nog van waarde kunnen zijn
  • Nee, dat kan Twente prima opvangen
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie