FC Den Bosch grijpt snoeihard in na 13-0 nederlaag

Foto: FC Den Bosch grijpt snoeihard in na 13-0 nederlaag

Het zat er al wel een beetje aan te komen, inmiddels is het ook gebeurd: Jack de Gier is ontslagen als trainer van FC Den Bosch, na de historische 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle. De Gier is per direct op de keien gezet door de Keuken Kampioen Divisionist.

Een maand geleden kreeg De Gier al te horen dat zijn na dit seizoen aflopende contract niet verlengd zou gaan worden, het afscheid is nu dus vervroegd. Technisch manager Yousuf Sajjad reageert op de clubwebsite: “De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven. Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan.”

‘Ruis op de lijn’

“Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak. We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd”, aldus Sajjad.

De beleidsbepaler vervolgt: “We weten dat er veel werk aan de winkel is. Er moeten structureel zaken veranderen binnen de club en we menen ook te weten wat die zaken zijn. Verandering kost tijd. Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack. Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan. In de tussentijd hebben we met William een ​​zeer bekwame interim manager.”

VVV-Venlo
FC Den Bosch
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 20:01.

Goed besluit?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie