Engelse media lyrisch over PSV: ‘Masterclass Luuk de Jong’

Foto: Engelse media lyrisch over PSV: ‘Masterclass Luuk de Jong’

PSV boekte donderdagavond een knappe 2-0 overwinning op Arsenal. De koploper van de Premier League werd door de Engelse media dan ook aangepakt, terwijl PSV en met name Luuk de Jong op de nodige complimenten kunnen rekenen.

Sky Sports was lyrisch over de invalbeurt van De Jong. “Het is moeilijk om je een speler te herinneren die zo’n impact had bij een invalbeurt na de rust, maar het waren geweldige 45 minuten. Het was precies de prestatie die hij nodig had na zijn terugkeer van een blessure.”

Masterclass Luuk de Jong

Ook The Guardian wees De Jong aan als oorzaak voor de nederlaag van Arsenal. “Dit was zonder meer de slechtste prestatie van Arsenal van het seizoen en hoewel de alarmbellen nog niet afgaan, was het een wake-up call. Ze hadden weinig in te brengen tegen het gemotiveerde PSV dat veranderde door een masterclass in centrumspitsspel van invaller Luuk De Jong.”

De BBC zag Arsenal falen en wees twee andere uitblinkers aan bij PSV. “Dit was hun belangrijkste examen tot nu toe in Europa. Ze haalden het niet, omdat PSV – met Everton-huurling Jarrad Branthwaite in het centrum van de verdediging – een dominante prestatie neerzette voor hun eigen fans. Cody Gakpo en de 19-jarige voormalige PSG-middenvelder Xavi Simons bezorgden de Gunners-defensie allerlei problemen.”

PSV Eindhoven
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 oktober 2022 14:25.

Is Luuk de Jong onmisbaar voor PSV?

  • Ja, zonder hem zijn ze veel minder
  • Nee, PSV heeft voldoende alternatieven
402+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie