Dumfries duidt verschil tussen Koeman en Van Gaal

Foto: Dumfries duidt verschil tussen Koeman en Van Gaal

Denzel Dumfries ontbrak vanwege een schorsing nog tegen Frankrijk, maar mocht tegen Gibraltar wel weer zijn opwachting maken. De vleugelverdediger van Internazionale liet zich direct weer gelden met twee assists. Dumfries sprak na afloop van het met 3-0 gewonnen duel onder meer over de verschillen tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal.

Andere rol voor Dumfries

Volgens Dumfries, geciteerd door Voetbal International, was het moeilijk om door de muur van Gibraltar heen te spelen. “Bij vlagen vond ik ons veldspel goed. We zochten naar de goal, maar konden misschien beter omgaan met de kansen die we kregen. De uitslag mag wat hoger zijn, maar dit is een overwinning na een moeilijke week.”

De vleugelverdediger bekleedt onder Koeman een andere rol dan onder Van Gaal, maar daar zegt Dumfries weinig moeite mee te hebben. “Ik ben opgegroeid in het 4-3-3-systeem, dus dat ligt me. Maar ook het 5-3-2-systeem van Van Gaal biedt voordelen. Daar had ik een meer aanvallende rol, nu moet ik er komen. Op het juiste moment moet ik de overlap zoeken. Ik denk dat daar mijn kracht ligt.”

Koeman en Van Gaal verschillen

Dumfries ziet vooral dat beide bondscoaches verschillen buiten het veld. “Beiden zijn heel veeleisend en verwachten goed veldspel. Ze hebben allebei een geweldig cv opgebouwd. Het is wel duidelijk dat de huidige bondscoach wat vrijer is. Louis was meer van de harde hand. Dat vraagt nu dus ook veel van onszelf. We moeten professioneel zijn er kunnen er niet met de pet naar gooien. Alleen van allebei leert dit Nederlands elftal heel erg veel.”

Is Dumfries de beste rechtsback voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, ik zie liever Timber daar spelen
  • Nee, ik zie liever Frimpong daar spelen
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie