Doelpuntrijke zeges voor Heracles en PEC in KKD

Heracles Almelo heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond behouden. Ondanks een valse start ging NAC Breda met duidelijke cijfers ten onder in Overijssel: 5-1.

NAC kent vooralsnog een grijs seizoen in de KKD, maar leidde op bezoek bij de koploper wel binnen tien minuten. Odysseus Velanas liet de bezoekers juichen. Het bleek feestvreugde van korte duur. Thomas Bruns, Ruben Roosken (een werkelijke schitterende uithaal) en Nikolai Laursen wisten nog in de eerste 45 minuten de wedstrijd volledig in Almeloos voordeel te brengen.

In de laatste twintig minuten voerde Heracles de voorsprong verder op. Opnieuw Laursen maakte het vierde doelpunt van de thuisclub, waar Emil Hansson de vijfklapper voltooide.

PEC zet Eindhoven op grotere afstand

Ook PEC Zwolle heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. De formatie van Dick Schreuder nam plek twee voorlopig over van MVV Maastricht dankzij een 5-2 overwinning op FC Eindhoven, dat daardoor op grotere afstand blijft steken op plek vier.

PEC en Eindhoven maakten er een boeiend voetbalgevecht van. Younes Taha El Idrissi en Luis Gorlich brachten de Zwollenaren binnen twintig minuten allebei op voorsprong, maar Jasper Dalhaus en Mohamed Diaby brachten de bezoekers langszij. In het laatste half uur van de wedstrijd werd de wedstrijd alsnog beslist in Zwols voordeel: Bart van Hintum, opnieuw Taha El Idrissi en Samir Lagsir troffen doel.

ADO wint opnieuw niet

In totaal werden er vrijdagavond zes KKD-wedstrijden gespeeld. Twee daarvan eindigden in een 0-0 gelijkspel 0. ADO Den Haag wist tegen Telstar wéér niet te winnen, waardoor de druk op Dirk Kuyt alleen maar zal toenemen. Ook VVV-Venlo tegen Willem II bleef zonder doelpunten.

De Graafschap en Jong PSV stevenden eveneens af op een gelijkspel, maar in extremis ging de thuisploeg er alsnog met de zege vandoor: 3-2. TOP Oss won verder met 2-1 van Jong AZ.