‘Deze man is eigenlijk driebenig, hoe ga je hem óóit evenaren?’

Foto: ‘Deze man is eigenlijk driebenig, hoe ga je hem óóit evenaren?’

De troostfinale op het wereldkampioenschap in Qatar tussen Kroatië en Marokko (2-1) was eigenlijk een beetje bitterzoet. Het was namelijk de laatste keer dat we ‘tovenaar’ Luka Modric in actie zagen op een mondiaal eindtoernooi. De spelmaker is 37 jaar oud en zijn afscheid komt steeds dichterbij…

Sportjournaliste Danielle Kliwon gaat Modric missen, zegt ze bij de NOS: “Het is altijd genieten om Modric in actie te zien. Het is waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd geweest op dit podium. Hij kan misschien nog een EK’tje doen. Ik bedoel: hij is pas 37, het kan gewoon. Hij heeft zijn buitenkant rechts zo geperfectioneerd: deze man is eigenlijk driebenig. Hoe ga je hem ooit kunnen evenaren op het middenveld?”

Genie op het middenveld

Ook tegen Marokko was de Kroaat behoorlijk aanwezig: “Ook in deze wedstrijd: het zijn de kleine passjes, ruimte die er eigenlijk niet is, creëert hij voor zichzelf. Chef’s kiss, gewoon. Daar hoef je eigenlijk geen commentaar bij te geven. Gewoon kijken.” Kwilon schudt een goede Modric-omschrijving uit haar mouw: “De vader van Modric belde in toen hij de Ballon d’Or won (in 2018, red.) en noemde hem ‘zijn genie’. Dat vat Modric wel samen, een genie op het middenveld.”

Voorlopig gaat de Real Madrid-middenvelder door als international, in ieder geval tot en met de finaleronde van de Nations League in Nederland. Ibrahim Afellay heeft veel respect voor Modric: “Op zo’n leeftijd nog zo’n grote rol spelen in het internationale topvoetbal… Vaak wordt er gezegd: hij is te traag of te oud, maar deze man denkt zo snel, waardoor hij eigenlijk zijn snelheid niet nodig heeft. Dat is enorm knap op dat niveau met zoveel fysiek geweld.”

Wint Kroatië het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Genie op het middenveld?

  • Ja, vind ik ook
  • Te veel eer
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie