Luka Modric hint naar afscheid in… Nederland

Foto: Luka Modric hint naar afscheid in… Nederland

Luka Modric haalde vandaag de bronzen WK-medaille op door Marokko met 2-1 te verslaan met Kroatië en de routinier (37 jaar oud) heeft zijn laatste grote eindtoernooi hoogstwaarschijnlijk gespeeld. Hij neemt echter niet per direct afscheid als international.

Vlak na de troostfinale in Qatar kreeg de spelmaker van Real Madrid de vraag of hij misschien duidelijkheid kon verschaffen over zijn voetbaltoekomst: “Het was mijn laatste wedstrijd op een WK, maar veel meer dan dat kan ik er nog niet over zeggen. Wat de toekomst brengt, moeten we afwachten. Ik wil in elk geval doorgaan tot de finaleronde van de Nations League.”

Dat betekent dat de 162-voudig international tussen 14 en 18 juni 2023 te zien is in… Nederland. De finaleronde van de Nations League (de Final Four) wordt immers in ons land afgewerkt, in de Rotterdamse Kuip en De Grolsch Veste van FC Twente. Mogelijke tegenstanders van Kroatië zijn Oranje, Italië en Spanje.

“Kroatië op de kaart gezet”

“Ik ben enorm gelukkig met hoe mijn interlandloopbaan tot nu toe is verlopen: we hebben twee keer een WK-medaille veroverd (zilver in 2018, red.). Het winnen van de wereldbeker was altijd een droom, dat is helaas niet gebeurd. Maar we hebben weer laten zien dat we een geweldige ploeg hebben en dat we een mooie toekomst tegemoet gaan”, aldus Modric.

Volgens de Real-ster mogen we niet onderschatten hoeveel de bronzen medaille betekent voor Kroatië: “Dit is weer iets heel groots voor ons land. De mensen kunnen niet langer over ons zeggen dat we om de pakweg twintig jaar iets presteren. We hebben Kroatië op de afgelopen WK’s op de kaart gezet. We keren als winnaars huiswaarts.”

Liverpool
Real Madrid
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 februari 2023 00:23.

Denk jij dat hij binnenkort stopt?

  • Ik wel
  • Nee, hij doet ook het EK nog
1056+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie