‘Saudi-Arabië wil nieuw blik topspelers opentrekken’

Foto: ‘Saudi-Arabië wil nieuw blik topspelers opentrekken’

Afgelopen zomer vertrok de een na de andere topspeler vanuit Europa naar Saudi-Arabië. De clubs en de competitie willen het niveau echt opkrikken en blijven investeren in buitenlandse voetballers. In de zomer zijn Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Luka Modrić en Heung-min Son de transfertargets voor de Saudische clubs.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

De Bruyne, Salah, Modrić en Son zijn de nieuwe transfertargets van Saudi-Arabië

De Saudische clubs blijven investeren in topspelers uit de Europese competities. De ploegen lijken vooral te mikken op spelers die naam en faam meebrengen naar de competitie. Talenten worden vooralsnog niet als doelwit gezien. Spelers van 30 jaar of ouder vertrekken vooral naar Saudi-Arabië om nog een aantal jaar heel veel geld te verdienen. Volgens journalist Rudy Galetti zijn De Bruyne, Modrić en Son de nieuwste doelwitten van de clubs.

Eerder werd al bekend dat Manchester City wel mee wil werken aan een vertrek van Kevin De Bruyne. De Belg wil best praten met de clubs om te kijken wat ze te bieden hebben. In de zomer deed Al-Ittihad al een poging om Salah te kopen. De club heeft toen een bod van 175 miljoen euro gedaan. Liverpool heeft hier toen niet aan meegewerkt. Het contract van de Egyptenaar loopt tot volgend seizoen, als Liverpool nog wil cashen met Salah dan is dit het moment om hem te verkopen.

Luka Modrić lijkt na dit seizoen dan eindelijk te vertrekken bij Real Madrid. De concurrentie van de Kroaat neemt toe en hij moet steeds vaker op de bank plaatsnemen. Volgens 24 Sata heeft Dinamo Zagreb echter ook interesse in Modrić. Ze zouden hem graag terug willen halen naar de club waar het voor hem allemaal begon. Ten slotte heb je Son nog. De Zuid-Koreaan behoort al jaren tot de beste spelers van de Premier League, maar begint ook langzaam op leeftijd te raken.

Gaan deze spelers naar Saudi-Arabië vertrekken?

  • Ja, ik zie ze dat wel doen
  • Nee, niet allemaal. Wel een of twee
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie