‘Depay-deal afhankelijk van Aubameyang’

Foto: ‘Depay-deal afhankelijk van Aubameyang’

Memphis Depay werd door Xavi Hernández als niet te koop aangemerkt. Dat gebeurde al voordat João Felix naar Chelsea vertrok, maar nadat Atlético Madrid interesse toonde, herhaalde de Spaanse trainer dat nog maar eens.

Memphis is de tweede spits bij FC Barcelona – en ook de enige optie die Xavi heeft achter Robert Lewandowski. Barcelona strijdt nog op alle fronten mee voor de prijzen, dus er staan de komende maanden genoeg wedstrijden op de kalender. Xavi verwacht Depay dus nodig te hebben de komende weken.

Dat hoeft echter geen definitief einde te betekenen voor de interesse van Atlético Madrid. De hoofdstedelingen wilden Pierre-Emerick Aubameyang als opvolger voor João Felix aantrekken, maar die transfer vond geen doorgang door de regels van de FIFA.

Aubameyang speelde dit seizoen acht minuten voor FC Barcelona, kwam in actie voor Chelsea en mag volgens de regels van de voetbalbond niet voor drie teams in één seizoen uitkomen. Daardoor is voor Aubameyang alléén een transfer naar FC Barcelona een mogelijkheid.

De aanvaller uit Gabon verliet Barcelona aan het begin van dit seizoen omdat Lewandowski werd vastgelegd door de club. Als Aubameyang een basisplaats wil, zal dat een lastig verhaal worden. Bij Chelsea komt de aanvaller, getuigen zijn 15 wedstrijden in de eerste seizoenshelft, waarschijnlijk meer aan spelen toe.

Voor Depay zullen de woorden van Xavi hoe dan ook een opsteker zijn. De aanvaller heeft nog zes maanden van zijn contract over en lijkt transfervrij te gaan vertrekken. Als de Nederlander Xavi nog verder weet te overtuigen, is Aubameyang of een andere tweede spits volgend seizoen niet eens nodig…

Barcelona
Sevilla
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 18:45.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie