De ‘Lange Jan’ hoeft niet te vrezen voor zijn kop in degradatiestrijd Eredivisie

Foto: De ‘Lange Jan’ hoeft niet te vrezen voor zijn kop in degradatiestrijd Eredivisie

In Duitsland noemen ze het zo mooi Abstiegskampf, de strijd tegen degradatie. Waar bij menig kandidaatclubs in de Eredivisie het al langzaam onrustig is geworden qua ontslagen, lijkt bij trainer Marinus Dijkhuizen zich bij Excelsior geen enkele zorgen te hoeven maken over zijn positie. Rust voert daar de boventoon als recept voor handhavingssucces.

Handen in de zakken en met zijn lange nek alles overziend bekijken. Met vaak een stoïcijnse blik. De 51-jarige Marinus Dijkhuizen is bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer in Kralingen, waar hij eerder al eens naar het hoogste niveau promoveerde. Dit seizoen speelt hij echter met de Rotterdamse club al in de Eredivisie.

De boomlange oud-spits zal ongetwijfeld van de clubleiding hebben meegekregen om zijn elftal attractief te laten voetballen én zich te handhaven aan het einde van de rit. Tot nu toe werden er twintig puntjes binnen geharkt, waar de komende wedstrijden zeker nog wat bij zal moeten gaan komen om het hoofddoel uiteindelijk te bereiken.

Karakter

Net zoals rondom zijn collega Lukkien bij concurrent FC Emmen is het relatief rustig voor wat betreft de positie van de ‘Lange Jan’ van, voorheen, Stadion Woudestein. Of het met de rustige karakters van beide trainers te maken heeft, het zou zomaar goed kunnen. En met het vertrouwen dat de top van Excelsior en de Emmenaren hebben in respectievelijk Marinus en Dick.

Twee oer-Hollandse namen die meedraaien op het hoogste podium van het Nederlandse voetbal. Zonder enige poespas en wars van kapsones. Dit zal ongetwijfeld ook afstralen op hun spelersgroep. Als Marinus Dijkhuizen Excelsior in de Eredivisie houdt, dan is dat bijzonder knap en staat hij volgend seizoen weer langs de lijn in Rotterdam. Misschien wel weer met zijn handen in de zakken, ook dan.

Is Marinus Dijkhuizen de ideale trainer voor Excelsior?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie