‘De Jong wordt leider FC Barcelona’

Foto: ‘De Jong wordt leider FC Barcelona’

Frenkie de Jong moest aan het begin van dit seizoen nog vertrekken bij FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta zal wellicht blij zijn dat een transfer naar de Premier League uiteindelijk niet door ging. Ronald de Boer en Ruud Gullit denken dat het De Jong-tijdperk nu echt gaat beginnen.

Bij het Voetbalcafé van ZiggoSport gaan de twee voetbaliconen in op de prestaties van de Nederlander bij FC Barcelona. “Hij wordt echt wel op handen gedragen daar. Als hij niet speelt, zegt iedereen in Barcelona dat de ploeg minder is. Ze hebben veel vertrouwen in hem”, zei Ronald de Boer, die als oud-speler van Barcelona weet wat er gevraagd wordt. “Ik denk dat Frenkie er klaar voor is”, concludeert hij.

Ruud Gullit ziet een belangrijke ontwikkeling in het spel van De Jong. “‘Ik heb hem zien veranderen. Eerst wilde hij alle ballen hebben en bleef hij maar dribbelen. Dat heeft hij niet meer. Hij speelt nu veel sneller. Gelukkig, want wat is er erger dan een speler die de bal steeds maar zelf in bezit houdt? Daar heeft hij van geleerd.”

Volgens Gullit leerde De Jong de afgelopen seizoenen het tikkie-takka-voetbal. “‘Busquets was daar geniaal in. Voor hij de bal kreeg, wist hij waar hij moest spelen. Dat is wat Frenkie nu ook beter doet. Hij is er nu echt klaar voor. Ik vind hem veel beter voetballen dan voorheen.”

Volgens De Boer kan De Jong in dat gat duiken. “De koning is dood, leve de koning. Dat geniale van Busquets, dat uitstellen van de pass, tussen de linies spelen, heeft Frenkie niet zo. Bij hem is het wachten en dan versnellen. Het voordeel is dat Frenkie alleen ook verdedigend belangrijk is. Hij kan echt rennen, koppen ook nog. Zijn haar zit altijd netjes, maar hij heeft echt een goede timing. Barça wordt er sterker van. Ik verwacht er veel van.”

Twente
Almere City FC
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:53.

De Jong nieuwe ster van Barcelona?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie