De Jong mist Ajax-clash: “Net te vroeg”

Foto: De Jong mist Ajax-clash: “Net te vroeg”

Voor Siem de Jong stond de KNVB Beker-kwartfinale tussen De Graafschap en Ajax met koeienletters in zijn agenda. De aanvallende middenvelder van De Graafschap moet de wedstrijd echter aan zich voorbij laten gaan. In gesprek met AjaxShowtime deelt hij meer informatie rondom het slechte nieuws.

De Jong speelde jarenlang in de jeugd van Ajax en brak ook door in het eerste elftal. Als speler van PSV en Heerenveen stond hij al eens tegenover zijn oude club, maar bij De Graafschap nog niet.

De Jong had al rekening gehouden dat er een streep door de wedstrijd moest. Het leek de goede kant op te gaan voor de aanvallende middenvelder, maar… “Ik heb al een tijdje dat mijn kuiten af en toe opspelen. Afgelopen maandag heb ik weer getraind, maar toen kreeg ik een beetje een terugslag. Ik was naar de wedstrijd aan het toewerken in de hoop om erbij te zijn, maar het komt toch net iets te vroeg.”

Siem de Jong mist Ajax-clash

De Jong moet nu van de tribune toekijken. Dat is, helemaal tegen Ajax, geen fijne ervaring. “Als ik vanaf de tribune kijk, kijk je altijd met een gevoel van: ik heb geen zin om te kijken, ik wil op het veld staan. Nu, in het geval van deze wedstrijd, al helemaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal een beetje chagrijnig zit te kijken als ik er niet bij kan zijn. Ik vind voetbal kijken niet leuk op het moment dat ik geblesseerd ben. Zeker bij zo’n wedstrijd is het extra balen. Het is niet het allerergste, maar het is gewoon jammer.”

De aanvallende middenvelder denkt dat De Graafschap wel een kansje maakt. “Tegen Ajax is het anders dan een gewone wedstrijd in de KKD. Wij analyseren dat ook anders en je maakt meer een plan. De sleutel ligt in wat de trainer zegt. Je moet ervoor zorgen dat je het met z’n allen doet en je aan één plan vasthoudt.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 maart 2023 12:25.

Heeft De Graafschap een kans?

  • Denk het niet
  • Denk het wel
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie