De 10 grootste voetballers ter wereld

Soccernews

Voetballers heb je in allerlei ‘soorten en maten’. Er zijn voetballers die net de 1.60 meter aantikken, maar ook spelers die boven de twee meter uitkomen. Wat zijn eigenlijk de grootste voetballers? [i]SoccerNews.nl[/i] maakte een overzicht van de 10 grootste voetballers die nog actief zijn.

[b]10. Nikola Zigic[/b]
De aanvaller heeft altijd vrij ‘lomp’’geoogd. Met z’n 2,02 meter was hij dan ook geen kleintje. Toch heeft hij al mooie clubs op z’n palmares staan. Denk maar aan Valencia. Op dit moment speelt hij voor Birmingham City. Hij was ook al vaak international voor Servië.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/nikolas-zigic(birmingham-city)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]9. Costel Pantilimon[/b]
Een doelman moet groot zijn volgens het hedendaagse voetbal en dat is Pantilimon ook. De Roemeense doelman zat geruime tijd bij Manchester City, maar daar bleef hij in de schaduw, figuurlijk uiteraard, van Joe Hart. Momenteel speelt hij bij Sunderland. Hij is 2,03 meter lang.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/costel-pantilimon(sunderland)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]8. Lacina Traore[/b]
De speler is nog steeds eigendom van AS Monaco, maar werd afgelopen seizoen uitgeleend aan het Engelse Everton. De 25-jarige aanvaller uit Ivoorkust is groot en vrij mager. Traoré is ook 2,03 meter groot, geen pretje om hem als verdediger als directe tegenstander te hebben.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/lacina-traore(everton)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]7. Even Iversen[/b]
In de centrale verdediging van een club staat vak een fysiek zeer sterke mandekker, met daarnaast een echte voetballer. Iversen behoort eerder tot die eerste categorie. Met z’n 2,03 meter is hij een serieuze tegenstander om te verschalken in de lucht. Hij komt in Noorwegen uit voor Hasle-Lören IL.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/even-iversen(hasle-loren(08-06-2015).jpg[/img]
[b]6. Kjel Petter Opheim[/b]
Het is duidelijk dat die Noren heel wat lengte hebben. Deze 33-jarige doelman van Stryn IL meet ook 2,03 meter. Bekend is hij zeker niet, maar dus wel groot. Er lopen op de Europese voetbalvelden maar 5 voetballers rond die groter zijn dan de doelman van de Noorse vierde divisionist. Niet simpel om hem te verschalken bij een strafschop.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/kjell-petter-opheim(stryn)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]5. Öyvind Hoas[/b]
Nog zo’n grote Noor. Misschien moeten deze heren toch maar eens gaan denken aan een basketbal- of volleybalploeg na hun voetballoopbaan. De aanvaller komt uit voor Hönefoss BK en meet net als z’n Noorse collega’s 2,03 meter. Zou dit de standaard zijn in Noorwegen?

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/oyvind-hoas(honefoss)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]4. Tor Hogne Aaröy[/b]
U zult ongetwijfeld raden welke nationaliteit deze man heeft? Inderdaad, weer een Noor. De aanvaller kwam uit voor onder meer Aalesunds FK in eigen land. Hij meet 2,04 meter. De 38 jarige Aaröy is sinds januari transfervrij.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/tor-hogne-aaroy(aelesunds-fk)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]3. Vanja Ivesa[/b]
Na een hele rits Noren is het nu tijd voor een voetballer uit een ander land. Het gaat om Vanja Ivesa. Op zich niets bijzonder, maar hij is geen Noor. De Kroaat is met z’n 37 jaar ook aan het einde van z’n carrière aan het komen, maar is met 2,05 meter wel een serieuze vent. Hij komt uit voor NK Opatija.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/vanja-ivesa(elazigspor)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]2. Yang Changpeng[/b]
De 26-jarige Chinees is wat ze noemen ‘een beer van een vent’. Met z’n 2,05 meter geen pretje om tegen te verdedigen. Hij is een echte spits, maar kan bij noodsituaties ook centraal in de verdediging uit de voeten. Hij komt uit voor Ningxia Helanshan.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/yang-changpeng(sichuan-helanshan)(08-06-2015).jpg[/img]
[b]1. Kristof Van Hout[/b]
De grootste speler ter wereld is een Belg. Die eer is voor Kristof Van Hout, die volgend seizoen het doel van KVC Westerlo zal verdedigen. Met zijn 2,08 meter geeft hij iedereen het nakijken. Hij kan bij het duiken naar de ene hoek, bijna de andere hoek raken met z’n tenen. Sta maar voor hem bij het nemen van een strafschop.

[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/kristof-van-hout(delhi-dynamos)(08-06-2015).jpg[/img]
[i]Bronnen foto’s 10-2: sportskeeda.com, m.msports.net, tr.instela.com, taringa.net[/i]

Wist jij dat Van Hout de langste speler ter wereld is?

  • Ja
  • Nee
459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie