Cillessen reageert op de vraag of hij dinsdag keept in bekerkraker

Foto: Cillessen reageert op de vraag of hij dinsdag keept in bekerkraker

Jasper Cillessen had zaterdagavond een groot aandeel in de zege van NEC op Sparta Rotterdam (2-0). De ervaren keeper zorgde er met de nodige reddingen voor dat zijn doel schoon bleef. De vraag is nu of hij in de halve finale van de beker dinsdag ook onder de lat zal staan.

Cillessen zat steeds op de bank bij NEC in de KNVB Beker

“De redding op Lauritsen in de eerste helft was wel heel lekker”, zei Cillessen na afloop van het duel in De Goffert tegenover Voetbal International. “Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik gooide me er gewoon voor. Dan heb ik ook het geluk dat de rebound niet wordt binnen geschoten. Iemand stond daar redelijk vrij, maar gelukkig ging het goed.” Het was vrij wonderbaarlijk dat Cillessen in de tweede helft ook niet geklopt werd. Een schot van Saito bleef via beide palen buiten het doel. “Haha, nee ik heb niks met het doel gedaan, hoor. Geen voodoo of iets dergelijks. Het was net het geluk dat je soms moet hebben.”

Goede vorm

De tweede seizoenshelft van de vorige jaargang verliep nog desastreus voor de 65-voudig international. Momenteel gaat het een stuk beter met Cillessen, terwijl ook de prestaties van het team goed zijn. “Het gaat de goede kant op, maar ik ben er nog niet. Ik ben nog niet terug op het niveau dat ik kan halen. Er zit nog meer in. Daar ben ik druk mee bezig.”

Maar speelt Cillessen dinsdag ook tegen SC Cambuur? Robin Roefs keepte vooralsnog alle bekerduels, maar trainer Rogier Meijer bekijkt het per ronde. “Nee, ik weet het oprecht nog niet”, reageerde de 34-jarige Nijmegenaar. “Of ik met mijn vuist op tafel sla? Welnee, zo zit ik niet in elkaar. Dat ga ik niet doen. Maar ik wil natuurlijk wel spelen. Het zou vreemd zijn als ik tegen de trainer zeg: laat deze maar gaan. Het is aan de trainer. Ik heb tegen Sparta laten zien dat ik in goede vorm ben. Ik doe mijn ding. Ik denk dat we zondag of maandag wel horen wat het wordt. Daarvoor had het ook weinig nut.”

Moet Cillessen keepen dinsdag?

  • Zeker wel
  • Nee, in de beker vast houden aan Roefs
730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie