Bundesliga: Dortmund verliest thuis, Bayern München ontsnapt

Een grote verrassing in de Bundesliga vandaag: Borussia Dortmund ging namelijk in eigen huis met 1-2 onderuit tegen 1. FC Köln. De traditionsverein was met 1-2 te sterk voor de mannen van coach Lucien Favre.

Bij Dortmund stond overigens Felix Passlack, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Fortuna Sittard, in de basis als rechtsback. Hij werd na ruim een uur spelen vervangen door Giovanni Reyna. Het Amerikaanse toptalent was nog wel goed voor een assist op de 1-2 van Thorgan Hazard, maar twee eerdere goals van Ellyes Skhiri namens Köln deden de geelhemden de das om.

Verder ontsnapte Bayern München aan puntenverlies op bezoek bij VfB Stuttgart. Laatstgenoemde pakte na 20 minuten spelen de leiding, waarna Kingsley Coman de gelijkmaker scoorde. Stuttgart miste later in de eerste helft nog een penalty om opnieuw op voorsprong te komen, dat werd uiteindelijk een dure misser. Via Robert Lewandowski en Douglas Costa liep de Rekordmeister nog uit tot een 1-3 zege in de Mercedes-Benz Arena.

Daardoor staat Bayern nu twee punten los van runner-up RB Leipzig, dat nipt met 2-1 won van promovendus Arminia Bielefeld. Dortmund staat op vier punten achterstand.