‘Bosz kan bondscoachschap België op buik schrijven’

Foto: ‘Bosz kan bondscoachschap België op buik schrijven’

Peter Bosz zal niet de nieuwe bondscoach van België worden. De Nederlandse trainer werd recent gelinkt aan de Rode Duivels, maar de Belgische voetbalbond geeft de voorkeur aan Domenico Tedesco.

Volgens het Het Nieuwsblad is de KBVB helemaal akkoord met Tedesco, alleen de laatste puntjes moet nog op de i worden gezet. De 37-jarige Duitser, met Italiaanse roots, tekent naar verluidt een contract tot en met het WK 2026. Tedesco zat zonder baan na zijn ontslag in september bij RB Leipzig. Eerder was hij werkzaam voor Erzgebirge Aue, Schalke 04 en Spartak Moskou.

Bosz

Bosz stond ook op de shortlist van de Belgische bond, die de 59-jarige Apeldoorner zijn eerste job als bondscoach hadden kunnen bezorgen. Recent wordt Bosz veelvuldig gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer sinds het ontslag van Alfred Schreuder. Bosz reageerde boos op vragen over een nieuw avontuur bij Ajax toen zijn oud-ploeggenoot Schreuder nog aan het roer stond. Nu dat niet meer het geval is, staan de zaken er mogelijk anders voor.

De Belgen hebben met de komst van Tedesco de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voltooid. Roberto Martínez nam na het afgelopen WK afscheid van de Rode Duivels, na een teleurstellend toernooi. De Spanjaard, die nu de coach van Portugal wordt, had het bij onze zuiderburen liefst zes jaar voor het zeggen.

Wordt België de EK-winnaar in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was dit een mooie job voor Bosz geweest?

  • Echt wel
  • Nee, hij is veel meer een clubtrainer
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie