Bosvelt zet Ajax af tegen Feyenoord

Foto: Bosvelt zet Ajax af tegen Feyenoord

Feyenoord staat op het punt om zondagmiddag definitief het landskampioenschap binnen te halen. Paul Bosvelt vindt de prestatie van de Rotterdammers volledig terecht, zeker als je deze afzet tegen de wedstrijden van Ajax.

Kritiek op Ajax

De Amsterdammers waren aan het begin van het seizoen nog een van de favorieten voor de landstitel, maar met onder meer het ontslag van Alfred Schreuder lukte het de club niet om tot het einde mee te doen. Sterker nog: het verschil tussen koploper Feyenoord en nummer 3 Ajax is 3 wedstrijden voor het einde opgelopen tot 13 punten.

Het verbaast Bosvelt echter allerminst, omdat Ajax volgens de directeur van Go Ahead Eagles in duels minder hard leek te werken. “Daar straalde maar heel weinig energie vanaf. Wel irritatie onderling”, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Spelers die elkaar ontwijken, geen contact met elkaar zoeken. Hoe anders is dat bij Feyenoord. Daar staat gewoon een team.”

De oefenmeester speelt volgens Bosvelt dan ook een belangrijke rol in de resultaten van dit seizoen. “Slot bewaakt een bepaalde ondergrens. Daarin zie je duidelijk de hand van de trainer. Vooral op het gebied van intensiteit. De wil opleggen aan de tegenstander. Dat is weleens anders geweest bij Feyenoord.”

Competitieslot Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles gaat aankomend weekend op bezoek bij Feyenoord en ziet naar verwachting een lastige wedstrijd tegemoet. In de laatste twee wedstrijden van de competitie speelt het nog tegen FC Volendam (thuis) en sc Heerenveen (uit). De club staat op de elfde plaats en is nagenoeg zeker van lijfsbehoud.

Stunt Go Ahead Eagles op bezoek bij Feyenoord met een zege?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Bosveld gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie