Borst maakt ‘Ajax-miskoop van het jaar’ met grond gelijk

Foto: Borst maakt ‘Ajax-miskoop van het jaar’ met grond gelijk

Hugo Borst heeft in zijn column naar aanleiding van Ajax – PSV (1-2) behoorlijk uitgehaald naar verdediger Calvin Bassey, die volgens hem ‘de Ajax-miskoop van het jaar is’. De mandekker kostte 23 miljoen euro, maar maakt met name aan de bal een erg zwakke indruk.

Borst moest tijdens De Topper terugdenken aan een periode van prijsloze jaren ooit in het vorige stadion, De Meer. “Ze hadden het niveau van Calvin Bassey. Hemeltjelief. We waren er al achter dat deze krachtpatser niet kan voetballen, maar verdedigend schiet hij ook tekort. Met één duwtje liet hij zich in de luren leggen door de sluwe Luuk de Jong. Het werd het openingsdoelpunt. Daar kwam het elftal van Schreuder niet meer overheen. Bassey is nu al de miskoop van het jaar.”

Verder hekelt Borst de keuze van Schreuder om Devyne Rensch op linksback te zetten, in plaats van Daley Blind. “Angst voor PSV-revelatie Xavi Simons. Met en zonder bal een fantastische speler, eentje met een leeuwenhart. Hij zou Daley Blind – toch al uit vorm – eruit lopen. Zo dacht de coach van Ajax. Maar zó mag een coach van Ajax helemaal niet denken.”

Wanprestatie én wangedrag

Uiteindelijk leek Ajax meer energie te stoppen in opstootjes, dan in voetbal. Geen gezicht, vond Borst. “Als Ajacieden moeten gaan vechten, weet je dat ze gaan verliezen. Er is er eentje die dat ambacht beheerst, Edson Álvarez. Maar de rest ging met hem meedoen. Stom. (…) In de Johan Cruijff ArenA werd ‘Schreuder rot op’ gescandeerd. Mij hoor je niet pleiten voor zijn ontslag. Veel te makkelijk. En wie zou hem moeten vervangen? Maar arme Schreuder. We horen rond de ArenA intimiderende geluiden. Het zijn kettingzagen. Sterkte, Alfred.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 november 2022 20:00.

Eens met Borst?

  • Ja
  • Nee
886+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie